Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δημόπουλος για τρίτη δόση εμβολίου: Μειώνει κατά 95% την πιθανότητα μόλυνσης από κορονοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος επικαλέστηκε στοιχεία μελέτης της Pfizer που αποκαλύπτουν ότι η πιθανότητα μόλυνσης από κορονοϊό μειώνεται κατά 95% μετά την τρίτη δόση.

Η μελέτη αυτή συμπεριλάμβανε 10 χιλιάδες άτομα που είχαν λάβει τη 2η δόση και τυχαιοποιήθηκαν είτε να λάβουν την 3η δόση ή placebo.

Για όσους έκαναν τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος και μειώθηκε η πιθανότητα μόλυνσης κατά 95%: «Δηλαδή 6 άτομα στα 5 χιλιάδες που έκαναν το εμβόλιο μολύνθηκαν και νόσησαν ελαφρά, σε σχέση με 123 άτομα από αυτά που δεν έκαναν την 3η δόση», εξήγησε ο κ. Δημόπουλος.

«Η σύσταση είναι η 3η δόση να γίνει το συντομότερο δυνατό μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ η ανοσιακή απόκριση απέναντι στον κορονοϊό είναι πολύ μεγαλύτερη μετά την 3η δόση σε αναλογικά με την προστασία που προσφέρουν οι δυο δόσεις.

Όσον αφορά για την εμφάνιση μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας που παρουσιάζεται συνήθως σε ενήλικες άνδρες μετά τον εμβολιασμό, τόνισε πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η σπάνια περίπτωση αυτή αφορά μόλις 2 περιστατικά ανά

1 εκατομμύριο δόσεις.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement