Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Δεν θα πάμε σε lockdown – Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχία προκαλεί σε ειδικούς και κυβέρνηση η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όμως γενικό lockdown δεν θα υπάρξει τόνισε ο ΓΓ του υπουργείο Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ξεκαθάρισε ότι δε θα πάμε σε lockdown, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα, όσο οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα.

«Δε θα πάμε σε lockdown»
«Δεν μυρίζει lockdown, το ξεκαθάρισε και ο υπουργός Υγείας ότι δε θα πάμε σε lockdown. Ο καλύτερος τρόπος για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας απέναντι στην πανδημία είναι να εμβολιαστούμε. Έχουμε μια πίεση στο σύστημα υγείας που μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Οι δείκτες που μας ανησυχούν περισσότερο είναι οι νοσηλείες και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «Μας απασχολεί και ο δείκτης των θανάτων, φυσικά. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι ο εμβολιασμός και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Φυσικά οι θάνατοι μας στεναχωρούν».

Ροή ειδήσεων

Advertisement