Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Τρίποντο με ανατροπή Κύβε

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή νίκησε 2-1 τον μαχητικό Διαγόρα Βραχνεΐκων στην έδρα του

Νίκη-χρυσάφι που ενδεχομένως αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος) πήρε η Παναχαϊκή, η οποία κέρδισε δύσκολα αλλά με ανατροπή 2-1 τον μαχητικό Διαγόρα στην έδρα του για την 6η αγωνιστική.

Ένα «τρίποντο», που ήρθε διά κεφαλιού του αρχηγού της Λεωνίδα Κυβελίδη, ο οποίος πήρε από το χέρι την κοκκινόμαυρη ομάδα οδηγώντας την στην επίτευξη αυτής της μεγάλης νίκης.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΝΩΜΕΝΗ…

Μια επιτυχία που πανηγυρίστηκε έξαλλα στην Παναχαϊκή, μετά τη λήξη του αγώνα στο γήπεδο των Βραχνεΐκων, δείχνοντας έτσι στα δύσκολα ότι είναι ενωμένη, καθώς όταν θέλει μπορεί να κάνει πολλά…

ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ…

Η Παναχαϊκή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, κόντρα στον Αίαντα Γαστούνης, έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Από το ξεκίνημα μπήκε δυνατά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Διαγόρα, τον πίεσε εξ αρχής με τους παίκτες της να είναι συγκεντρωμένοι. Ωστόσο αιφνιδιάστηκαν στη μια και μοναδική ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να δεχτούν το γκολ στο 16ο λεπτό από τον Δημόπουλο. Νωρίτερα είχε καταφέρει και είχε δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, όμως δεν την πήγαν οι ευκαιρίες (13΄Χαντί). Μετά το γκολ που δέχτηκε η κοκκινόμαυρη ομάδα, δεν τα παράτησε, αντίθετα πίεσε ακόμη περισσότερο την άμυνα του Διαγόρα, με τον Σμίλτο στο 31ο λεπτό να χάνει καλή ευκαιρία και επτά λεπτά αργότερα, ήρθε η ισοφάριση. Ήταν το 38ο λεπτό, όταν ο Καρακλάιτς βρέθηκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Αποστολόπουλο, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Κυβελίδης το εκτέλεσε, ο γκολκίπερ του Διαγόρα Μικές απέκρουσε, όμως ο φορ της Παναχαϊκής με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν, η Παναχαϊκή είχε μπει για τα καλά στον αγώνα, όμως ο Διαγόρας λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω-κάτω, όταν στο 42ο λεπτό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ…

Η Παναχαϊκή στην επανάληψη φάνηκε ότι το ήθελε το ματς, όσο τίποτε άλλο, έτσι μπήκε δυνατά, πιέζοντας τον αντίπαλό της Διαγόρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, όμως οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας, κρατούσαν καλά την άμυνά τους και δεν άφηναν κανέναν από τους παίκτες της κοκκινόμαυρης ομάδας να γίνει απειλητικός. Όμως όσο η ώρα περνούσε τόσο η Παναχαϊκή όσο και ο Διαγόρας ανέβαζαν απόδοση και ήταν θέμα χρόνου ότι όποιος πετύχαινε πρώτος γκολ, θα έπαιρνε και τη νίκη. Αν και έγιναν ευκαιρίες εκατέρωθεν, «μίλησε η ψυχή» του Λεωνίδα Κυβελίδη στο 83ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Κωνσταντακόπουλου, με κεφαλιά έγραψε το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Ζήκος): Μικές, Σταυρόπουλος (87΄Σκούρτας), Σιδέρης, Σαρρής, Καπετανάκης, Δημόπουλος, Βλασσόπουλος, Γεωργαντόπουλος, Αποστολόπουλος (85΄Αγκαράι), Καλλιτσουνάκης, Αλεξανδρής (73΄Βλασσόπουλος).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: (Κάλαϊτζιτς): Αθανασόπουλος, Στασινόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Σμίλτος, Πολίτης, Τεγούσης, Παπαχρονόπουλος (65΄Κόκας), Αλεξόπουλος (65΄Στεργίδης), Χαντί (29΄λ.τρ. Μπουρλάκης), Καρακλάιτς (75΄ Μικελάτος), Κυβελίδης.

 

 O MVP

Ο mvp της 6ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος εκτός του Λεωνίδα Κυβελίδη. Ο έμπειρος επιθετικός σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους τρεις βαθμούς της νίκης στους κοκκινόμαυρους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement