Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Εικονικοί εμβολιασμοί – Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση – Οι ρόλοι των μελών και η πελατεία

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα ή ίδια κατέθεσε σε πρόσφατη παροχή εξηγήσεων για τους εικονικούς εμβολιασμούς, χρησιμοποιούσε τις υπολειπόμενες δόσεις που υπήρχαν στα φιαλίδια του εμβολίου Pfizer, καθώς κάθε φιαλίδιο διαθέτει έξι δόσεις και στο τέλος της ημέρας εάν δεν χρησιμοποιηθούν, καταστρέφονται καθώς φέρουν ημερομηνία λήξης ολίγων ωρών.

Με αυτόν τον τρόπο, ένας αριθμός δόσεων (κάτω των έξι ημερησίως) που θεωρητικά καταστρεφόταν, μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση εικονικών εμβολιασμών. Επίσης πιθανόν να χρησιμοποίησε σε μία ημέρα, ένα με δύο φιαλίδια, δηλαδή δώδεκα δόσεις αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς εικονικών εμβολιασμών».

Απόσπασμα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ –το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα»- για το κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών που αποκαλύφθηκε στο προαναφερόμενο Κέντρο Υγείας της Θεσσαλίας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 48 ατόμων για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της πλαστογραφίας, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, της ψευδούς βεβαίωσης, της νόθευσης, της παράβασης καθήκοντος και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή επτά ατόμων( η προαναφερόμενη διοικητική υπάλληλος και πολλοί συγγενείς της , γνωστοί της, υγειονομικοί υπάλληλοι κλπ ) μελών εγκληματικής ομάδας, σε 68 «εικονικές» δηλώσεις εμβολιασμού, που αφορούσαν τουλάχιστον 46 άτομα, από τις οποίες οι 22 περιελάμβαναν και τη 2η δόση του εμβολίου.

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται και οι ρόλοι ατόμων που «λαμβάνουν σε συναντήσεις χρηματικά ποσά για την διενέργεια εικονικών εμβολιασμών -όπως εμφαίνετε από το συλλεχθέν υλικό- και προβαίνουν σε καταθέσεις χρημάτων μέσω ΑΤΜ στον λογαριασμό τους. Κι αυτό σε χρονικά διαστήματα που παρουσιάζονται πλήθος περιπτώσεων εικονικών εμβολιαζόμενων ατόμων που διαμένουν σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης ή όμορων περιοχών που διαμένει ο ίδιος. Το συνολικό χρηματικό ποσό των εν λόγω καταθέσεων ανέρχεται 2.100 ευρώ», ακόμη σημειώνεται ότι πολλοί από τους πελάτες του κυκλώματος είχαν έλθει σε επαφή με αυτό μέσω γνωριμιών σε εκκλησίες.

«Είμαστε αλτρουιστές , μας έδιναν λεφτά από ευγνωμοσύνη…»

Όμως, από την άλλη πλευρά, εντυπωσιάζουν οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων, όταν εντοπίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Όπως σημειώνεται, μία εκ των οργανωτών του συστήματος εικονικών εμβολιασμών ανέφερε ότι «πάσχει από ψυχολογικά-ψυχιατρικά προβλήματα, το κίνητρο των πράξεων της ήταν καθαρά ανθρωπιστικό-αλτρουιστικό και ανιδιοτελές» καθώς και ότι «οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών των γονέων τους».

Μια άλλη κατηγορούμενη υποστήριξε ότι «τα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της, από εικονικά εμβολιαζόμενα άτομα, ήταν στο πλαίσιο ευγνωμοσύνης από την πλευρά τους και τα αποδέχτηκε καθώς την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Κατόπιν δημοσίευσης της υπόθεσης, τμήμα του χρηματικού ποσού, το επέστρεψε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εικονικά εμβολιαζόμενων ατόμων»!

Ενας άλλος εμπλεκόμενος που εμφανιζόταν να καταθέτει χρήματα στα ΑΤΜ από τις εισπράξεις εικονικών εμβολιασμών υποστήριξε ότι «οι καταθέσεις χρηματικών ποσών, προέρχονταν από τις εισπράξεις των τριών καταστημάτων-ίντερνετ καφέ που κατέχει ενώ οι τραπεζικές συναλλαγές που έχει με τους συγγενείς του είναι στο πλαίσιο αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ τους καθώς και για τα έξοδα που αφορούν τις δαπάνες των γονέων τους, μεταξύ των οποίων και το ταφικό μνημείο της μητέρας τους, η οποία απεβίωσε!».

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών ήταν καταθέσεις χρημάτων στους πρωταγωνιστές του κυκλώματος με προσδιοριστικές επισημάνσεις «για το μνήμα της μητέρας σου».

Τέλος εντυπωσιάζει ο απορριπτικός ισχυρισμός ενός ατόμου που κατηγορείται ότι έκανε εικονικό εμβόλιο και ο τρόπος που η ΕΛ.ΑΣ ήλεγξε το «άλλοθί» του, με εξέταση δεδομένων κίνησης οχημάτων στην Εγνατία Οδό. Οπως σημειώνεται λοιπόν στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ για το εν λόγω άτομο «αρνήθηκε τον εικονικό του εμβολιασμό και δήλωσε ότι στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής στην λίμνη Πλαστήρα και πίεσης από την πλευρά της συζύγου του, μετέβη κανονικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά για την πραγματοποίηση της 1ης δόσης του εμβολιασμού του. Την τηλεφωνική σύνδεση που κατέχει και χρησιμοποιεί την άφησε στον υιό του στις Σέρρες και για την μετάβαση και την επιστροφή του χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αυτοκίνητό του.

Επισημαίνεται ότι ο ανωτέρω ισχυρισμός ελέγχθηκε ως προς τη βασιμότητά του, και κατόπιν αλληλογραφίας με την εταιρεία αυτοκινητοδρόμων «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.», όπου και διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω αυτοκίνητο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο την επίμαχη ημέρα μέσω του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου, αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι διήλθε τα διόδια Στρυμόνα, σημείο μη σχετιζόμενο με την υποτιθέμενη διαδρομή που ακολούθησε».

ΙΝ.GR

Χωρίς κατηγορία

Θάνατος από ή με κορονοϊό: Πεθαίνουν πράγματι οι άνθρωποι από Covid-19;

Δημοσιεύθηκε

στις

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται αν οι ασθενείς πεθαίνουν πράγματι από κορονοϊό ή οδηγούνται στον θάνατο από άλλο πρόβλημα υγείας που είχαν παράλληλα με τον COVID-19.

Το ερώτημα για τους θανάτους λόγω κορονοϊού είναι σημαντικό για την κατανόηση του αντίκτυπου της πανδημίας στην κοινωνία, αλλά και για τα μελλοντικά αντανακλαστικά της πολιτείας σε αυτή.

Οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν ότι ειδικά στο απόγειο του πρώτου και δευτέρου κύματος, υπήρχαν πολύ καλές ενδείξεις ότι ακόμη και οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι, που συνήθως παρουσιάζουν αρκετές νοσηρότητες, πέθαιναν από COVID-19 και όχι απλώς με COVID-19.

Σε σύγκριση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, τα ποσοστά μόλυνσης από κορονοϊό δεν ήταν τόσο υψηλά, αλλά ήταν πολύ αυξημένοι οι θάνατοι μεταξύ ατόμων με COVID-19.

Με το κύμα της μετάλλαξης Omicron όμως το ερώτημα γίνεται δυσκολότερο να απαντηθεί, σημειώνουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ.

Τα ποσοστά μόλυνσης είναι τόσο υψηλά, που η πιθανότητα να εισαχθεί κάποιος στο νοσοκομείο ή και να πεθάνει ενώ έχει μολυνθεί από κορονοϊό είναι πολύ μεγάλη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα εμβολιασμού και αναμνηστικών δόσεων παρέχει στους ανθρώπους πολύ υψηλά (95%+) επίπεδα προστασίας από θάνατο λόγω COVID-19.

«Επομένως, είναι πιθανό αυτή τη στιγμή τα στατιστικά στοιχεία με αιτία θανάτου την COVID-19 να υπερεκτιμούν το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν πραγματικά λόγω μόλυνσης με την παραλλαγή Omicron».

Αναμένονται λεπτομερείς αναλύσεις της θνησιμότητας καθώς και των δεδομένων των πιστοποιητικών θανάτων σε αυτή τη χρονική περίοδο, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα στο ερώτημα αναφέρουν οι καθηγητές.

«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει πλέον όλοι όσοι συντάσσουμε σχετικά πιστοποιητικά να αναρωτιόμαστε διπλά αν ο συνάνθρωπός μας απεβίωσε εξαιτίας της COVID-19 ή εξαιτίας άλλης νόσου έχοντας ταυτόχρονα COVID-19», καταλήγουν.

NEWSIT.GR

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βρέφος 10 ημερών θετικό στον κορωνοϊό

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από το Καραμανδάνειο στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ – 21 εισαγωγές στην εφημερία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ένα βρέφος δέκα μόλις ημερών προσβλήθηκε από τον ύπουλο ιό και χθες το απόγευμα σήμανε συναγερμός στην Πάτρα.

Το βρέφος μεταφέρθηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας από τους γονείς του, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και χθες το απόγευμα εκτάκτως διακομίσθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπίστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στο πλευρό του.

Η αγωνία για τους γονείς του είναι μεγάλη, όμως, το μωρό δεν έχει έντονα συμπτώματα και παρακολουθείται από τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοιός: 583 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 18.333 πανελλαδικά, 73 θάνατοι και 668 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κορωνοιός συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, όπως δείχνουν τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην χώρα, καθώς εντοπίστηκαν 18.333 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχαμε 73 θάνατοι και 668 διασωληνωμένους.Στην Αχαΐα είχαμε λιγότερα νέα κρούσματα, καθώς ανέρχονται σε 583

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.333, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.781.203 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 406 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.749 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.549 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 668 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 541 (80.99%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 127 (19.01%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.972 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 544 (ημερήσια μεταβολή +16.49%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 511 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα