Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η παρέμβαση της Βίβιαν Σαμούρη στην συγκέντρωση του ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη  συγκέντρωση στην Πάτρα, για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, έκανε μια σύντομη παρέμβαση η Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πατρέων.

Συγκεκριμένα, η Β. Σαμούρη σημείωσε:

«Είναι ευρέως γνωστό ότι τα διαχρονικά, δυσεπίλυτα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου COVID-19, η οποία επέφερε βίαιες αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ήδη βιώνουμε μια νέα οικονομική ύφεση (με αύξηση της ανεργίας, απώλεια εισοδήματος, εξάρθρωση του μικροεπιχειρείν κ.ά.), με συνέπεια την όξυνση των ανισοτήτων ή, σαφέστερα, την εγκατάσταση νέων μορφών ανισοτήτων.

Δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης, ως Δημοτική Αρχή της Πάτρας -”Λαϊκή Συσπείρωση”- δώσαμε έμφαση στην άσκηση στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής, με την ευρεία έννοια του όρου, ευρισκόμενοι, όπως όλοι γνωρίζουν καλά, αδιάλειπτα στο πλευρό των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που απειλούνται να ξεσπιτωθούν διά μέσου πλειστηριασμών, που στερούνται βασικών αγαθών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα -καθώς οι ανάλγητες πολιτικές που ασκούνται, επιτρέπουν τη διακοπή της σύνδεσης ακόμη και μεσούσης της πανδημίας- που αδυνατούν να φροντίσουν τον εαυτό τους για διαφόρους λόγους, που δεν ξέρουν εάν την επόμενη μέρα θα έχουν φαγητό στο τραπέζι τους.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Επίσης, αναπτύξαμε πλέγμα δράσεων, για τη φροντίδα, σε πολλαπλά επίπεδα, μειονοτήτων και περιθωριοποιημένων ομάδων, όπως οι Ρομά, οι μετανάστες κ.ά.

Ανακουφίσαμε, δε, σ’ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, οικονομικά, τους ασθενέστερους συμπολίτες, το μικροεπιχειρείν και τους εμπόρους της περιοχής, μέσω ουσιαστικής μείωσης ή ακόμη και απαλλαγής τελών.

Αγωνιστήκαμε σθεναρά για την ενίσχυση του πλήρως αποδομημένου -τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων- δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο στις μέρες μας μετέτρεψε τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας σε νοσοκομεία μιας νόσου, της Covid-19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών που πάσχουν από άλλες νόσους.

Μεταξύ άλλων, αναβαθμίσαμε δεκάδες κτιριακές δομές της Εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε ελεύθερες ζώνες αναψυχής για τους πολίτες, παράξαμε υψηλού επιπέδου Πολιτισμό, που τον απήλαυσε δωρεάν ο Πατρινός και όχι μόνον…

Θα αναρωτιέστε, εύλογα, γιατί προχώρησα, σ’ αυτόν τον σύντομο και προφανώς ελλειμματικό απολογισμό, καθώς έχουν γίνει εκατοντάδες ακόμη αξιοσημείωτα έργα στον δήμο;

Για ένα και μόνον λόγο: Για να υπενθυμίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές που ασκήθηκαν και θα συνεχίσουν να ασκούνται στον Δήμο Πατρέων, έχοντας ως απώτερο σκοπό την κοινωνική δικαιοσύνη, δεν έχουν απλώς να κάνουν με ικανά και επιδέξια στελέχη, αλλά στην πλειοψηφία τους με άτομα που διαθέτουν συγκεκριμένο ιδεολογικό – πολιτικό υπόβαθρο, με μέλη ενός κόμματος που, από την ίδρυσή του έως και τις μέρες μας, αγωνίζεται για το συμφέρον των πολλών και όχι των ολίγων. Που αντιστέκεται σθεναρά στις πολιτικές που εμβυθίζουν τα λαϊκά στρώματα στην απόλυτη φτώχεια, σε εφιαλτικά αδιέξοδα.

Κύριε Κουτσούμπα, κύριε Πελετίδη, φίλες, φίλοι, ο Πατρινός ιστορικός Βασίλης Λάζαρης μας είχε προϊδεάσει εγκαίρως ότι μόνον μέσω της μαζικής αντίστασης έρχονται οι μεγάλες ανατροπές, υπό την προϋπόθεση όμως ο αγώνας να εδράζεται σε συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα, ειδάλλως θα είναι μάταιος, καθώς θα εξατμιστεί λίαν συντόμως, όπως μας διδάσκει η Ιστορία.

Η συμπόρευση, λοιπόν, με το ΚΚΕ είναι κατά τη γνώμη μου επιτακτική ανάγκη, για να υπάρχει ελπίδα να αντιμετωπιστεί δυναμικά η ανθρωπιστική κρίση η οποία έχει τη μορφή του κατεπείγοντος.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΜΟΕ Πάτρας: Μια αθώωση, μία καταδίκη για δύο υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Δυο υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων απασχόλησαν το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στην τελευταία συνεδρίασή του.

Στη μία περίπτωση ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την απόπειρα βιασμού σε βάρος 7χρονου παιδιού που είχε απασχολήσει την ορεινή Ηλεία το 2014. Σε αντίθεση με την δεύτερη περίπτωση που ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικο κρίθηκε ένοχος και η πρωτόδικη ποινή του μειώθηκε από 3 σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή καθώς κρίθηκε πως ήταν μειωμένου καταλογισμού.

«ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού από την Ηλεία, δικηγόρος Πατρών Δημήτρης Πεγλερίδης μιλώντας στην «Γ» ανέφερε πως «ο εντολέας μου αισθάνεται δικαιωμένος καθώς αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία πως δεν είχε καμία συμμετοχή στα όσα τον κατηγορούσαν. Ουδέποτε αποπειράθηκε να βιάσει ένα 7χρονο παιδί. Στιγματίστηκε άδικα όλα αυτά τα χρόνια στην μικρή κοινωνία της ορεινής Ηλείας που ζούσε. Όμως, το Δικαστήριο τον αθώωσε ομόφωνα και έτσι παύει οριστικά η δικαστική του περιπέτεια που κρατάει από το 2014 και πλέον είναι καθαρός στην κοινωνία, χωρίς το στίγμα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση».

«ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ…»

Η δεύτερη υπόθεση είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας το 2014 όταν ο κατηγορούμενος συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση και την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε ένοχος με την ειδική περίσταση του μειωμένου καταλογισμού και η ποινή του μειώθηκε σε 1 έτος φυλάκισης.

Η συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Πατρών Αγγελική Παναγιωτοπούλου υποστήριξε πως ο εντολέας της πάσχει από αναπηρία σε ποσοστό 68% γι’ αυτό ζήτησε να αρθεί το άδικο της πράξης και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν αντελήφθη ότι προέβη σε μια ποινικά κολάσιμη πράξη. Στην αγόρευσή της ανέφερε πως «δεν αποδείχθηκε η πράξη» και σημείωσε πως «ό,τι συνέβη δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια διερευνητική διαδικασία μεταξύ δύο ανώριμων ανθρώπων, όπως αυτές που κάνουν πολλοί έφηβοι και εντάσσεται στη διαδικασία ωρίμανσης έστω και αν θεωρείται κάπως υπερβολικό».

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

87 τόνοι νερού σε έξι ώρες!-Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Χ. Μπονάνου χθες για τις πλημμύρες στη Δυτ. Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Δυτική Αχαΐα και τις ζημιές που έχουν προκληθεί, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη, Ουρανία Σπυρίδωνος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Φλωράτος, ο Προϊστάμενος  Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Γουναρόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Ιωάννης Μπάφας.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, αφού ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, ζήτησε με έγγραφό του να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, από τους παρόντες ανιχνεύθηκαν οι αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων και αφενός επισημάνθηκε ότι (σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού Αράξου) έπεσαν 87 τόνοι νερού σε έξι ώρες, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ αφετέρου, υπήρξαν μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανεπάρκεια των τεχνικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής, εγκλωβίζοντας τα νερά στις παρακείμενες εκτάσεις. Επιπλέον, οι μικρές διατομές στη διαδρομή ρεμάτων και ποταμών, ήσαν πρόσθετα στοιχεία που συνετέλεσαν στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων. Παράλληλα, στην περιοχή με απόφαση του κ. Μπονάνου , δρουν τουλάχιστον πέντε (5) ιδιώτες εργολάβοι, με στόχο να παρεμβαίνουν άμεσα όπου υφίσταται ανάγκη.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» στο θέατρο «Act»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Act» παρουσιάζει την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα διήγημα του Σαρλ Περώ που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ιστορίες της μαμάς μου της χήνας». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με την Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637.

Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις «μπορούν οι πριγκίπισσες να ’ναι γενναίες και οι πρίγκιπες πεντάμορφοι; Πώς είναι μια πριγκίπισσα στο μυαλό μας; Όμορφη, γλυκιά και λουλουδένια, απαλή και μεταξένια; Τι συμβαίνει όμως αν η πριγκίπισσα αυτή είναι διαφορετική; Αν της αρέσουν τα πατίνια και τα παγωτίνια; Αν φοράει παντελόνια και κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια; Αν θέλει να ταξιδεύει και τον κόσμο να μαθαίνει; Αν οι πρίγκιπες την κοιμίζουν και τα βατράχια της μοσχομυρίζουν;

Τι πρέπει να κάνει ένας πρίγκιπας για να κατακτήσει μια πριγκίπισσα; Ως πού θα φτάσει; Θα ’ναι ήρωας; Ωραίος; Έξυπνος; Γενναίος; Μήπως θα ‘ναι αυτός που θ’ ακούσει την καρδιά της και τα όνειρά της; Πώς είναι να ‘χεις για γονείς δύο Βασιλείς; Τα άγχη, οι αγωνίες έχουν διαφορά αν το κεφάλι σου κορόνα φορά; Αν το βασίλειο μάλιστα είναι και μαγικό και πάει η κατάρα σύννεφο, είναι να είσαι ποτέ χαλαρός και ήρεμος; Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα, ας μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως πραγματικά είμαστε. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι».

Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263.

 

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα