Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η παρέμβαση της Βίβιαν Σαμούρη στην συγκέντρωση του ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη  συγκέντρωση στην Πάτρα, για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, έκανε μια σύντομη παρέμβαση η Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πατρέων.

Συγκεκριμένα, η Β. Σαμούρη σημείωσε:

«Είναι ευρέως γνωστό ότι τα διαχρονικά, δυσεπίλυτα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου COVID-19, η οποία επέφερε βίαιες αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ήδη βιώνουμε μια νέα οικονομική ύφεση (με αύξηση της ανεργίας, απώλεια εισοδήματος, εξάρθρωση του μικροεπιχειρείν κ.ά.), με συνέπεια την όξυνση των ανισοτήτων ή, σαφέστερα, την εγκατάσταση νέων μορφών ανισοτήτων.

Δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης, ως Δημοτική Αρχή της Πάτρας -”Λαϊκή Συσπείρωση”- δώσαμε έμφαση στην άσκηση στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής, με την ευρεία έννοια του όρου, ευρισκόμενοι, όπως όλοι γνωρίζουν καλά, αδιάλειπτα στο πλευρό των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που απειλούνται να ξεσπιτωθούν διά μέσου πλειστηριασμών, που στερούνται βασικών αγαθών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα -καθώς οι ανάλγητες πολιτικές που ασκούνται, επιτρέπουν τη διακοπή της σύνδεσης ακόμη και μεσούσης της πανδημίας- που αδυνατούν να φροντίσουν τον εαυτό τους για διαφόρους λόγους, που δεν ξέρουν εάν την επόμενη μέρα θα έχουν φαγητό στο τραπέζι τους.

Επίσης, αναπτύξαμε πλέγμα δράσεων, για τη φροντίδα, σε πολλαπλά επίπεδα, μειονοτήτων και περιθωριοποιημένων ομάδων, όπως οι Ρομά, οι μετανάστες κ.ά.

Ανακουφίσαμε, δε, σ’ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, οικονομικά, τους ασθενέστερους συμπολίτες, το μικροεπιχειρείν και τους εμπόρους της περιοχής, μέσω ουσιαστικής μείωσης ή ακόμη και απαλλαγής τελών.

Αγωνιστήκαμε σθεναρά για την ενίσχυση του πλήρως αποδομημένου -τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων- δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο στις μέρες μας μετέτρεψε τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας σε νοσοκομεία μιας νόσου, της Covid-19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών που πάσχουν από άλλες νόσους.

Μεταξύ άλλων, αναβαθμίσαμε δεκάδες κτιριακές δομές της Εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε ελεύθερες ζώνες αναψυχής για τους πολίτες, παράξαμε υψηλού επιπέδου Πολιτισμό, που τον απήλαυσε δωρεάν ο Πατρινός και όχι μόνον…

Θα αναρωτιέστε, εύλογα, γιατί προχώρησα, σ’ αυτόν τον σύντομο και προφανώς ελλειμματικό απολογισμό, καθώς έχουν γίνει εκατοντάδες ακόμη αξιοσημείωτα έργα στον δήμο;

Για ένα και μόνον λόγο: Για να υπενθυμίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές που ασκήθηκαν και θα συνεχίσουν να ασκούνται στον Δήμο Πατρέων, έχοντας ως απώτερο σκοπό την κοινωνική δικαιοσύνη, δεν έχουν απλώς να κάνουν με ικανά και επιδέξια στελέχη, αλλά στην πλειοψηφία τους με άτομα που διαθέτουν συγκεκριμένο ιδεολογικό – πολιτικό υπόβαθρο, με μέλη ενός κόμματος που, από την ίδρυσή του έως και τις μέρες μας, αγωνίζεται για το συμφέρον των πολλών και όχι των ολίγων. Που αντιστέκεται σθεναρά στις πολιτικές που εμβυθίζουν τα λαϊκά στρώματα στην απόλυτη φτώχεια, σε εφιαλτικά αδιέξοδα.

Κύριε Κουτσούμπα, κύριε Πελετίδη, φίλες, φίλοι, ο Πατρινός ιστορικός Βασίλης Λάζαρης μας είχε προϊδεάσει εγκαίρως ότι μόνον μέσω της μαζικής αντίστασης έρχονται οι μεγάλες ανατροπές, υπό την προϋπόθεση όμως ο αγώνας να εδράζεται σε συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα, ειδάλλως θα είναι μάταιος, καθώς θα εξατμιστεί λίαν συντόμως, όπως μας διδάσκει η Ιστορία.

Η συμπόρευση, λοιπόν, με το ΚΚΕ είναι κατά τη γνώμη μου επιτακτική ανάγκη, για να υπάρχει ελπίδα να αντιμετωπιστεί δυναμικά η ανθρωπιστική κρίση η οποία έχει τη μορφή του κατεπείγοντος.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Εκκλησιαστικά

Πανηγυρίζει ο Άγιος Νικόλαος-Αρχιερατική θεία λειτουργία σήμερα το πρωί, ενώ στις 11 π.μ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρωνος, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 10 το βράδυ εψάλη ιερά αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Π. Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Σήμερα, ανήμερα της εορτής στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενώ στις 11 το πρωί θα τελεστεί η καθιερωμένη δοξολογία του Πολεμικού Ναυτικού παρουσία αρχών και φορέων.
Στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά παράκληση στον Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό και θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα προστεί ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Λεύκα Πατρών. Χθες στις 6 μ.μ. τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στις 10 -12:14 μετά τα μεσάνυχτα τελέστηκε ιερά αγρυπνία. Σήμερα το πρωί (71-10) ανήμερα της εορτής θα τελεστεί θεία λειτουργία κατά την οποία θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Γρίβας και στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ακολουθία ιερού ευχελαίου μετά παρακλήσεως προς τον Άγιο Νικόλαο.
Ακόμη εορτάζουν οι ιεροί ναοί προς τιμή του Αγίου σε Σαραβάλι, Ζήρια, Νιφορεϊκα, Περιστέρα, Πλατάνι, Αγρίδι, οι ιερές μονές Αγίου Νικολάου Μπάλα, Βλασίας κ.α.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομόφωνα αθώος για το φονικό στο Σούλι-Το ΜΟΔ Αιγίου έκρινε πως ο κατηγορούμενος ήταν σε κατάσταση άμυνας

«Δήλωσε ανακουφισμένος και ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε στην «Γ» ο δικηγόρος του Άγγελος Στεργιόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε χθες αργά το απόγευμα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου στο Σούλι της Πάτρας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 41χρονου γείτονά του.

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε χθες αργά το απόγευμα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου στο Σούλι της Πάτρας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 41χρονου γείτονά του.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του, ότι πυροβόλησε ευρισκόμενος σε κατάσταση αμύνης, κάτι που το διαπίστωσαν βλέποντας καρέ καρέ το οπτικό υλικό που είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής.

Στο άκουσμα της απαλλακτικής απόφασης ο ιδιοκτήτης του φανοποιείου ευχαρίστησε τους δικαστές για την απόφασή τους, ενώ στην απολογία του περιέγραψε με δραματικούς τόνους τον εφιάλτη που ζούσε ο ίδιος και η οικογένειά του από τις απειλές του 41χρονου.
Ωστόσο, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τα συλλυπητήρια του προς τον πατέρα του 41χρονου για το τραγικό συμβάν, το οποίο συνέβη όχι με πρόθεση από τον ίδιο αλλά ευρισκόμενος σε άμυνα, όπως είχε ισχυριστεί από την ανάκριση και καταδείχθηκε περίτρανα χθες σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής του Άγγελος Στεργιόπουλος.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί τα μεσάνυχτα της 3ηςΦεβρουαρίου του 2020, όταν το θύμα εισέβαλε οπλισμένος στην επιχείρηση του κατηγορούμενου.

«Μπήκε στην επιχείρηση αποφασισμένος να σκοτώσει. Με το δεξί του χέρι κρατούσε την οπλισμένη καραμπίνα και με το αριστερό το κλαδευτήρι. Το βίντεο που προβλήθηκε στην δικαστική αίθουσα έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του 41χρονου και το γεγονός ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε για να αμυνθεί. Ήταν κάτι που αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία και γι’ αυτό ο εντολέας μου απαλλάχθηκε των κατηγοριών με Εισαγγελική πρόταση, η οποία υιοθετήθηκε και από το Δικαστήριο».
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε και χθες στο δικαστήριο πως το θύμα είχε φθάσει στο σημείο να βάλει μέχρι και φωτιά στην επιχείρησή του, ενώ δεχόταν απειλές γι’ αυτό και είχε κάνει έγγραφες αναφορές στον Εισαγγελέα για να προστατευθεί.
«Ούτε η Αστυνομία ούτε η Εισαγγελία δεν πήραν μέρα για να προλάβουμε το κακό» δήλωσε στην «Γ» ο κ. Στεργιόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως το θύμα πυροβόλησε πρώτο.
Στο Δικαστήριο παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του θύματος με τον πατέρα να δηλώνει πως το παιδί του έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναβρασμός στον καταυλισμό των Ρομά στην Εγλυκάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένταση επικρατεί, περίπου από τις 21.00 το βράδυ, στον καταυλισμό Ρομά του Ριγανόκαμπου, καθώς, αρκετοί από τους διαμένοντες στον καταυλισμό βγήκαν στους δρόμους, ανάβοντας φωτιές σε κάδους.

Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στο σημείο μετέβη, ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., με την ΟΠΚΕ να επιτηρεί την κατάσταση.

Η πρόσβαση οχημάτων στον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, για να μην συγκεντρωθούν και άλλα άτομα.

Οι κάτοικοι της Εγλυκάδας είναι ανήσυχοι με τον φόβο εξάπλωσης των επεισοδίων.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα