Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάλεσμα Κουτσούμπα για συμπόρευση με το ΚΚΕ από την Πάτρα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Πάτρα, ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος ωστόσο, ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ. εν όψει και των εσωκομματικών εκλογών λέγοντας πως «οι λόγοι που το εγκαταλείψατε ισχύουν στο ακέραιο και σήμερα.

Αν προσδοκάτε πως το ΚΙΝΑΛ θα ξαναγίνει το μεγάλο ΠΑΣΟΚ θα διαψευστείτε».

Ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε  στην Πάτρα, στο πλαίσιο του καλέσματος συμπόρευσης με το ΚΚΕ που απευθύνει το κόμμα από άκρου σε άκρο της Ελλάδος. Η επίσκεψη του γεν. γραμματέα ολοκληρώθηκε με ομιλία που πραγματοποίησε στο ΑΚ «Δ. Τόφαλος» παρουσία αρκετού κόσμου απ’ όλη την Αχαΐα.

Ο κ. Κουτσούμπας στη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε το λαό της Πάτρας να «κάνει το αποφασιστικό βήμα και να σταθεί στο πλάι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στηρίζοντας τις προσπάθειες για τη δυνάμωση των συλλογικών αγώνων, για την ανατροπή των αντιεργατικών νόμων, για το συντονισμό της πάλης ενάντια στα προβλήματα, για να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ικανοποίηση των αναγκών του λαού» και προσέθεσε «χωρίς περιστροφές, σάς λέμε πως το κάλεσμα γράφει επάνω το όνομά σας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Ο γεν. γραμματέας αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» και στο Καραμανδάνειο, λέγοντας πως
«στα νοσοκομεία της Πάτρας, αποτυπώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο, η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Στην Πάτρα παραμένουν κλειστά το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, αλλά και το 409 τη στιγμή που η προστασία από το εμβόλιο δεν ισχύει εσαεί. Είκοσι μήνες έχουν περάσει, υπάρχει και η πείρα και η επιστημονική γνώση για το τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για την κυβέρνηση.

Τώρα ο λαός μας έχει ανάγκη από ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης!», τόνισε.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο νόμο Χατζηδάκη, που όπως είπε, κλιμακώνει την επίθεση στο 8ωρο, συνολικά στον εργάσιμο χρόνο,
«Με αυτές τις δυσκολίες πρέπει να αναμετρηθούμε. Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί εδώ στην Πάτρα δίνουμε μια σκληρή μάχη και θα την κερδίσουμε.
Η μάχη για να είναι το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας αποκούμπι των εργαζομένων, κόντρα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της. Κι αυτή η μάχη, ήδη είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη συνολικά για το εργατικό κίνημα», είπε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Από την κριτική του γεν. γραμματέα του ΚΚΕ δεν έλειψαν και οι αυξήσεις στην ενέργεια και άλλα αγαθά. Όπως είπε «χιλιάδες είναι οι Πατρινοί που έκαναν τους τελευταίους μήνες αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, ενώ οι αυξήσεις στις μικρές επιχειρήσεις είναι τόσο μεγάλες, που αντικειμενικά συσσωρεύονται χρέη, τα οποία δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν. Γιατί οι βιοπαλαιστές μικροεπαγγελματίες παλεύουν με τα χρέη, γιατί η εξεύρεση στέγης, και δω στην Πάτρα, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια, εξελίσσεται σε πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού οι τιμές των ενοικίων έχουν πάρει «φωτιά», γιατί οι βιοπαλαιστές αγρότες της Αχαΐας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις αυξημένες τιμές στα γεωργικά εφόδια και στην ενέργεια», είπε και αναφέρθηκε στους αδιάθετους τόνους κορινθιακής μαύρης σταφίδας.

Τέλος από την ομιλία του κ. Κουτσούμπα δεν έλειψε η αναφορά στη δημοτική Αρχή λέγοντας πως «με αντίπαλο το αστικό κράτος, οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές στη δημοτική αρχή της Πάτρας, προσπαθούν να είναι στο πλευρό των εργαζομένων, να είναι στήριγμα
στους αγώνες τους. Προσπαθούν να ανακουφίσουν τους άνεργους, τις φτωχές λαϊκές οικογένειες».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

87 τόνοι νερού σε έξι ώρες!-Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Χ. Μπονάνου χθες για τις πλημμύρες στη Δυτ. Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Δυτική Αχαΐα και τις ζημιές που έχουν προκληθεί, πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη, Ουρανία Σπυρίδωνος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Αριστοτέλης Κορκός, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Φλωράτος, ο Προϊστάμενος  Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Γουναρόπουλος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Ιωάννης Μπάφας.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, αφού ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, ζήτησε με έγγραφό του να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, από τους παρόντες ανιχνεύθηκαν οι αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων και αφενός επισημάνθηκε ότι (σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού Αράξου) έπεσαν 87 τόνοι νερού σε έξι ώρες, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ αφετέρου, υπήρξαν μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανεπάρκεια των τεχνικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής, εγκλωβίζοντας τα νερά στις παρακείμενες εκτάσεις. Επιπλέον, οι μικρές διατομές στη διαδρομή ρεμάτων και ποταμών, ήσαν πρόσθετα στοιχεία που συνετέλεσαν στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων. Παράλληλα, στην περιοχή με απόφαση του κ. Μπονάνου , δρουν τουλάχιστον πέντε (5) ιδιώτες εργολάβοι, με στόχο να παρεμβαίνουν άμεσα όπου υφίσταται ανάγκη.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» στο θέατρο «Act»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Act» παρουσιάζει την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη το ’σκασε!» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ένα διήγημα του Σαρλ Περώ που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ιστορίες της μαμάς μου της χήνας». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με την Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637.

Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου, το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη, η κινησιολογία και οι χορογραφίες της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου και οι θεατρικοί φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου.

Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις «μπορούν οι πριγκίπισσες να ’ναι γενναίες και οι πρίγκιπες πεντάμορφοι; Πώς είναι μια πριγκίπισσα στο μυαλό μας; Όμορφη, γλυκιά και λουλουδένια, απαλή και μεταξένια; Τι συμβαίνει όμως αν η πριγκίπισσα αυτή είναι διαφορετική; Αν της αρέσουν τα πατίνια και τα παγωτίνια; Αν φοράει παντελόνια και κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια; Αν θέλει να ταξιδεύει και τον κόσμο να μαθαίνει; Αν οι πρίγκιπες την κοιμίζουν και τα βατράχια της μοσχομυρίζουν;

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Τι πρέπει να κάνει ένας πρίγκιπας για να κατακτήσει μια πριγκίπισσα; Ως πού θα φτάσει; Θα ’ναι ήρωας; Ωραίος; Έξυπνος; Γενναίος; Μήπως θα ‘ναι αυτός που θ’ ακούσει την καρδιά της και τα όνειρά της; Πώς είναι να ‘χεις για γονείς δύο Βασιλείς; Τα άγχη, οι αγωνίες έχουν διαφορά αν το κεφάλι σου κορόνα φορά; Αν το βασίλειο μάλιστα είναι και μαγικό και πάει η κατάρα σύννεφο, είναι να είσαι ποτέ χαλαρός και ήρεμος; Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα, ας μάθουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως πραγματικά είμαστε. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι».

Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων ο Δημήτριος Μπαρμπούνης – Ποιοί εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας εξελέγη ο Δημήτριος Μπαρμπούνης, επί σειρά ετών πρόεδρος του ΔΣ τριτέκνων της Δυτικής Αχαΐας.

Σήμερα προσήλαθν στις κάλπες τα μέλη του Συλλόγου και εξελέγησαν νέα πρόσωπα, ως εξής:
Σκετζου Κωνσταντίνα
Λοτσάρη Αργυρώ
Δριμαλας Θεόδωρος
Παναγοπούλου Αδαμαντία
Νιφορα Παναγιώτα
Καρυωτης Γεώργιος
Λιακεα Ελένη
Ελεγκτική επιτροπή
Κάνιστρας Βασίλειος
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Για την ΟΠΟΤΤΕ ( Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος ) εξελέγη ο Μπάρμπουνης Δημήτριος
Το νέο ΔΣ θα συνέλθει σε σώμα τις επόμενες ημέρες

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα