Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάλεσμα Κουτσούμπα για συμπόρευση με το ΚΚΕ από την Πάτρα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Πάτρα, ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος ωστόσο, ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ. εν όψει και των εσωκομματικών εκλογών λέγοντας πως «οι λόγοι που το εγκαταλείψατε ισχύουν στο ακέραιο και σήμερα.

Αν προσδοκάτε πως το ΚΙΝΑΛ θα ξαναγίνει το μεγάλο ΠΑΣΟΚ θα διαψευστείτε».

Ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε  στην Πάτρα, στο πλαίσιο του καλέσματος συμπόρευσης με το ΚΚΕ που απευθύνει το κόμμα από άκρου σε άκρο της Ελλάδος. Η επίσκεψη του γεν. γραμματέα ολοκληρώθηκε με ομιλία που πραγματοποίησε στο ΑΚ «Δ. Τόφαλος» παρουσία αρκετού κόσμου απ’ όλη την Αχαΐα.

Ο κ. Κουτσούμπας στη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε το λαό της Πάτρας να «κάνει το αποφασιστικό βήμα και να σταθεί στο πλάι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στηρίζοντας τις προσπάθειες για τη δυνάμωση των συλλογικών αγώνων, για την ανατροπή των αντιεργατικών νόμων, για το συντονισμό της πάλης ενάντια στα προβλήματα, για να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ικανοποίηση των αναγκών του λαού» και προσέθεσε «χωρίς περιστροφές, σάς λέμε πως το κάλεσμα γράφει επάνω το όνομά σας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο γεν. γραμματέας αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» και στο Καραμανδάνειο, λέγοντας πως
«στα νοσοκομεία της Πάτρας, αποτυπώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο, η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Στην Πάτρα παραμένουν κλειστά το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, αλλά και το 409 τη στιγμή που η προστασία από το εμβόλιο δεν ισχύει εσαεί. Είκοσι μήνες έχουν περάσει, υπάρχει και η πείρα και η επιστημονική γνώση για το τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για την κυβέρνηση.

Τώρα ο λαός μας έχει ανάγκη από ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης!», τόνισε.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο νόμο Χατζηδάκη, που όπως είπε, κλιμακώνει την επίθεση στο 8ωρο, συνολικά στον εργάσιμο χρόνο,
«Με αυτές τις δυσκολίες πρέπει να αναμετρηθούμε. Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί εδώ στην Πάτρα δίνουμε μια σκληρή μάχη και θα την κερδίσουμε.
Η μάχη για να είναι το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας αποκούμπι των εργαζομένων, κόντρα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της. Κι αυτή η μάχη, ήδη είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη συνολικά για το εργατικό κίνημα», είπε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Από την κριτική του γεν. γραμματέα του ΚΚΕ δεν έλειψαν και οι αυξήσεις στην ενέργεια και άλλα αγαθά. Όπως είπε «χιλιάδες είναι οι Πατρινοί που έκαναν τους τελευταίους μήνες αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, ενώ οι αυξήσεις στις μικρές επιχειρήσεις είναι τόσο μεγάλες, που αντικειμενικά συσσωρεύονται χρέη, τα οποία δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν. Γιατί οι βιοπαλαιστές μικροεπαγγελματίες παλεύουν με τα χρέη, γιατί η εξεύρεση στέγης, και δω στην Πάτρα, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια, εξελίσσεται σε πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού οι τιμές των ενοικίων έχουν πάρει «φωτιά», γιατί οι βιοπαλαιστές αγρότες της Αχαΐας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις αυξημένες τιμές στα γεωργικά εφόδια και στην ενέργεια», είπε και αναφέρθηκε στους αδιάθετους τόνους κορινθιακής μαύρης σταφίδας.

Τέλος από την ομιλία του κ. Κουτσούμπα δεν έλειψε η αναφορά στη δημοτική Αρχή λέγοντας πως «με αντίπαλο το αστικό κράτος, οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές στη δημοτική αρχή της Πάτρας, προσπαθούν να είναι στο πλευρό των εργαζομένων, να είναι στήριγμα
στους αγώνες τους. Προσπαθούν να ανακουφίσουν τους άνεργους, τις φτωχές λαϊκές οικογένειες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement