Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί την κεντρική του ομιλία στην Πάτρα, μεθαύριο (7.30 μ.μ.) στο ROYAL

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κεντρική πολιτική ομιλία του, στην Πάτρα, ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαϊας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα μιλήσει στις 7.30 μ.μ. στο ROYAL PATRAS, (Ακτή Δυμαίων 53).
«Απευθύνουμε ανοικτό δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Αχαΐας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
«ΚΟΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ»
Για το παρελθόν του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τη νέα μάχη που δίνει για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega και τη Νίκη Λυμπεράκη, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Το παρελθόν είναι διδάγματα, αλλά το μέλλον είναι που πρέπει να φτιάξουμε» ανέφερε, σημειώνοντας ότι εγγυάται για «ένα κόμμα συμμετοχικό, δημοκρατικό, ανοιχτό».
«Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ανάγκη, ενός νέου κόμματος που θα ακούει τη φωνή του πολίτη. Θα αξιοποιούμε την κοινωνική σοφία, την οποία δεν αξιοποιούμε σήμερα, δηλαδή τους κοινωνικούς εταίρους, τους εργαζόμενους τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τα επιμελητήρια» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα δεν αξιοποιούν τη γνώση που έχει η κοινωνία.
«Τα πανεπιστήμιά μας, τους νέους μας για να διαμορφώσουν πολιτική και βεβαίως και τον ίδιο τον πολίτη. Να έχει δικαίωμα λόγου. Υπάρχει αίσθηση και στην κοινωνία ότι δεν ακουγόμαστε, δεν μας προσέχουν, δεν μας σέβονται. Πιστεύω λοιπόν σε ένα πολύ ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Το έχω αποδείξει και στο παρελθόν όταν ανοίξαμε αυτή την ίδια τη διαδικασία, τη συμμετοχική» πρόσθεσε και επεσήμανε: «Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά και θέλω να βοηθήσω ακριβώς την ανανέωση, που ακριβώς αυτό είναι να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες, σε νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους που μπορούν να αναδειχθούν. Χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα, το Κίνημά μας να παίξει και σημαντικό ρόλο και διεθνώς. Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μια φωνή στη διεθνή σκακιέρα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, όπου βεβαίως και κομματικά θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στους Σοσιαλιστές».
«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος είναι στην καρδιά μας, είναι μέρος των συμβόλων μας. Αυτά πρέπει να τα αξιοποιήσουμε αλλά βεβαίως πρέπει να τα νοηματοδοτήσουμε, να δώσουμε νέο οξυγόνο, νέες προτάσεις και ιδέες» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου για τα σύμβολα και το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement