Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μπιφτέκια γεμιστά του «Μπαϊρακτάρη»          

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κιμά μόσχου

200 γρ ενδομυϊκό λίπος

1 μικρό λευκό κρεμμύδι

2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ.τ.σ φρυγανιά από αποξηραμένο ψωμί του τοστ στον τρίφτη

1 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Ασπράδι από ένα αυγό

Αλάτι και Πιπέρι

360 γρ κασέρι για την γέμιση

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε ελαφρά για να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθετε μπιφτέκια των 200 γρ. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κόβετε το κασέρι σε 3 κομμάτια (130 γρ το καθένα). Ενώνετε δυο μαζί και βάζετε στο κέντρο τους το κασέρι. Στο μείγμα δεν βάζετε καθόλου αλάτι. Θα αλατίσετε και από τις δυο μεριές πριν το βάλετε στη σχάρα. Καλά θα είναι να τα ψήσετε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά και μετά να τα γυρίσετε σταυρώνοντας τις γραμμές της σχάρας. Όπως είναι ζεστά τα πασαλείβετε με φρέσκο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού και φυσικά τα πασπαλίζετε με ρίγανη. Τον κιμά ζητάτε να σας τον περάσουν 1 φορά από τη μηχανή του κιμά και το κομμάτι να είναι ελιά. Το λίπος ζητάτε να σας το περάσουν 2 φορές από τη μηχανή του κιμά.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement