Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

305 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας τα δύο τελευταία χρόνια στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερες από τριακόσιες γυναίκες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Αχαΐα, σε σύνολο 403 περιστατικών που έχουν καταγραφεί, τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Το πρώτο δεκάμηνο του 2021 έχουν καταγραφεί 144 υποθέσεις με γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ 17 περισσότερες είχαν καταγραφεί το πρώτο δεκάμηνο του 2020. Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά καθώς αποδεικνύεται πως στη διάρκεια της πανδημίας και του εγκλεισμού γυναίκες υπέφεραν από βίαιες συμπεριφορές ανδρών. Βέβαια, τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία δείχνουν πως οι γυναίκες μπορεί να είναι τα θύματα αυτού του φαινομένου, έχουν όμως καταγραφεί και περιστατικά που δείχνουν πως κακοποιούνται μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ακόμα και παιδιά αλλά και άνδρες σε κάποιες περιπτώσεις. Στην Αχαΐα, το πρώτο 10μήνο του 2021 έχουν καταγραφεί δέκα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των παιδιών, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 ο αριθμός ήταν 11. Σε ό,τι αφορά στους άνδρες, το πρώτο 10μηνο του 2021 καταγράφηκαν από την Αστυνομία 45 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα άνδρες, όταν έναν χρόνο πριν ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 32 περιπτώσεις. Συνολικά η Αχαΐα μετρά τις μισές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας (403) από όλη τη Δυτική Ελλάδα (837). Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας έχουν καταγραφεί και τα δεκάμηνα του 2020 και του 2021 183 περιστατικά, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας 174, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας 77. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. «Οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης. Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο», επισημαίνουν στην «Γ» τα στελέχη του αρμόδιου Γραφείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει πως όσοι είναι θύματα ενδοοικογενεικής βίας μπορούν να καλέσουν το 100, αν δεν μπορούν να μιλήσουν, μπορούν να στείλουν γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με ακριβή διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»). Σε περίπτωση που το ίδιο το θύμα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το 100, πρέπει να ζητήσει από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό) και να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη και να υποβάλλει μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Πληροφορίες, επίσης, μπορεί κανείς να επικοινωνεί στην γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κάποιος Κάπου Σ’ Αγαπάει»: Οι Alcatrash στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα με το νέο τραγούδι τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μουσικό μήνυμα αγάπης κι ανθρωπιάς από τους Alcatrash.

Οι Alcatrash παρουσιάζουν το νέο τους single και music video «Κάποιος Κάπου Σ’ Αγαπάει» και στέλνουν ένα δυνατό μουσικό μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς.

Η πιο hot μπάντα της ελληνικής μουσικής μας ανεβάζει ρυθμικά, με ένα up-tempo single που υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος στη μουσική και ο Θάνος Παπανικολάου στους στίχους.

«Αν σε πνίγει η μοναξιά, κάποιος κάπου σ’ αγαπάει, χίλιους χτύπους το λεπτό έχει η καρδιά και πάει, όσο θα γυρίζει η Γη κι όλο αυτό δεν θα περνάει, να μην το ξεχνάς ποτέ, κάποιος κάπου σ’ αγαπάει», τραγουδούν οι Alcatrash.

Το «Κάποιος Κάπου Σ’ Αγαπάει» συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο και τρυφερό music video, σε σκηνοθεσία Alex Κωνσταντινίδη, που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα.

Το video κλείνει με το σύνθημα: «Κανείς δεν είναι στ’ αλήθεια μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί!».

Παράλληλα, αυτή την περίοδο, οι Alcatrash, εκτός από την παρουσία τους στην εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά στον ΣΚΑΪ, συνεχίζουν τα επιτυχημένα live τους ανά την Ελλάδα, με σταθερό ραντεβού κάθε Πέμπτη στο «Padam» στη Γλυφάδα.

Επίσης, από τις 4 Δεκεμβρίου θα εμφανίζονται και στο θρυλικό club «Αυτοκίνηση 81» της Αθήνας με την Καίτη Γαρμπή και τον Χρήστο Μενιδιάτη, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Το «Κάποιος Κάπου Σ’ Αγαπάει» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Records.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πιέσεις σε γνωστό Πατρινό να εμπλακεί με την πολιτική

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ενόχληση γνωστού Πατρινού με πολιτικό όνομα βαρύ σαν ιστορία συνεχίζεται.

Πλέον εκτός από το κόμμα με το οποίο συνδέθηκε στενά ο πατέρας του, με έκπληξη δέχθηκε κρούση και από άλλο, προκειμένου να πολιτευθεί.

Ο ίδιος αρνήθηκε ευγενικά, τονίζοντας πως τον ενδιαφέρει μόνο η δουλειά του και πως η πολιτική στην παρούσα φάση δεν είναι στις προτεραιότητές του.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία-Σε επιφυλακή ο Δήμος

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς είναι σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει την περιοχή μας -κυρίως τις παραλιακές περιοχές- και το οποίο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και του έντονου κυματισμού της θάλασσας.
Ειδικότερα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν Στις Τοπικές Κοινότητες Βραχνεΐκων και Θέας. Η Πολιτική Προστασία, τοποθέτησε ειδικές σημάνσεις για την προστασία των διερχομένων οδηγών.
Συνεργεία έκαναν παρεμβάσεις στις παραλίες Ακταίου, Ρίου, και Αραχωβιτίκων, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν σπίτια, στους παραλιακούς δρόμους ωστόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, έχει διακοπεί η κυκλοφορία, όπως και στο δρόμο που οδηγεί στην πλαζ της Αγυιάς, αφού η σφοδρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, έβγαλαν την θάλασσα έξω.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε εγρήγορση στους συγκεκριμένους παραλιακούς δρόμους, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.
Στην παραλία Προαστίου, με μηχανήματα του Δήμου ανοίχτηκε αυλάκι παροχέτευσης προς τη θάλασσα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα νερά από αυλή, για να μην πλημμυρίσει το σπίτι.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα