Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Για μία νέα βιομηχανική «άνοιξη»-Αγ. Βασίλειο και Μεγανίτη ή Σελινούντας προκρίνει η Περιφέρεια για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο περιοχές για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων, (δηλαδή οργανωμένων χώρων που θα μπορούν να υποδεχτούν βιομηχανικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών logistics) προκρίνει η μελέτη για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Ελλάδα, που εκπόνησε η Περιφέρεια και αφορά την Αχαΐα.

Η μελέτη παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην Πάτρα (ξενοδοχείο MyWay) και μεταξύ των έξι αρχικών προεπιλεχθέντων περιοχών, τελικά προκρίνει ως πλέον κατάλληλες για την δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων, την περιοχή του Αγίου Βασιλείου και την περιοχή του ποταμού Μεγανίτη στο Αίγιο (ή εναλλακτικά την περιοχή του ποταμού Σελινούντα).
Σύμφωνα με τη μελέτη, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης 370 στρεμμάτων που θα μπορούσαν θεωρητικά να φιλοξενήσουν 86 επιχειρήσεις και το κόστος δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου εκεί, ανέρχεται στο ύψος των 6.882.000 ευρώ.
Αντίστοιχα, στην περιοχή του Μεγανίτη (ή του Σελινούντα) στο Αίγιο, θα μπορούσαν να βρεθούν 380 στρέμματα και να φιλοξενήσουν μέχρι 70 επιχειρήσεις, με το κόστος να ανέρχεται στο ύψος των 7.068.000 ευρώ.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

«Για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας έναν οδικό χάρτη που μας επιτρέπει να ανοίξουμε μία νέα πόρτα στο μέλλον. Δηλαδή, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δύναμη της βιομηχανίας και της μεταποίησης και να μετατρέψουμε αυτή τη δύναμη, σε δύναμη για κάθε άλλο κλάδο της τοπικής οικονομίας και τελικά, για κάθε πολίτη της Αχαΐας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σημειώνοντας πως μέσα από τη συγκεκριμένη προσπάθεια, η Περιφέρεια φιλοδοξεί να ζωντανέψει το σπουδαίο βιομηχανικό παρελθόν της περιοχής, αλλά με σύγχρονους όρους και με απόλυτη προστασία στο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον. «Έχουμε όλα τα φόντα να δημιουργήσουμε νέες μεγάλες παραγωγικές μονάδες και να προσελκύσουμε και πολλές άλλες. Η δέσμευσή μας για μία Αχαΐα που θα πάψει να χάνει ευκαιρίες και θα κερδίσει πάλι όσα δικαιούται παραμένει ισχυρή. Αυτήν την δουλειά τη κάνουμε, στηριζόμενοι σε πραγματικά δεδομένα, σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις και σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Ξανακάνοντας την πύλη της Ελλάδας στη δύση, μία νέα πύλη εξωστρέφειας και ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ

Στη συνέχεια, ο μελετητής Μανώλης Μπαλτάς της εταιρίας REDEPLAN AE αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε οργανωμένους χώρους υποδοχής (Πάρκα), επισημαίνοντας: «Πρέπει να πάμε σε Πάρκα για να μειώσουμε τα μη παραγωγικά κόστη», ενώ τόνισε ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει στόχο την πολεοδομική οργάνωση σε συνδυασμό με την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Συνεχίζοντας η Μαρίνα Κυμπούρη εξειδίκευσε στις περιοχές που έχουν προκριθεί κι εξήγησε ότι η ανάδοχος έχει καταθέσει ένα πλήρες πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα, μια πιο ρεαλιστική εκδοχή, αλλά και ένα πλαίσιο προτεραιότητας στο οποίο μπορούν να βασιστούν βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των παραγωγικών και αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής, ενώ ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν απορίες.

ΤΟ ΑΝΑΡΧΟ «ΣΗΜΕΡΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ «ΑΥΡΙΟ»

Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων που παρουσίασαν οι μελετητές, η κατάσταση σήμερα στην Αχαΐα είναι απογοητευτική, με δόμηση εκτός σχεδίου και παρόδια ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά και με άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις που χρήζουν προστασίας. «Η εκτός σχεδίου δόμηση και οι οριακές, ως προς τη νομιμότητα, συνθήκες εγκατάστασης των επιχειρήσεων της μεταποίησης αλλά και της εφοδιαστικής βρίσκονται στο τέλος της ανεξέλεγκτης διαδρομής τους. Σε 5-10 χρόνια θα έχουν πεθάνει» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Επίσης, όπως εξηγήθηκε, η επιλογή των 6 αρχικά περιοχών και των 2 που τελικά προκρίνονται, έγινε με βάση το γεγονός πως στην Αχαΐα υπάρχουν δύο «ζώνες επιρροής», αυτή της Πάτρας και η άλλη του Αιγίου, όπου μπορούν να συνδυάσουν τη φιλοξενία επιχειρήσεων σε οργανωμένους χώρους με το γεγονός πως η περιοχή αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο, διαθέτει ήδη δυναμική μεταοποιητική οικονομία, ενώ αποτελεί και τεχνολογικό / επιστημονικό κέντρο με την παρουσία του Πανεπιστημίου και των ερευνητικών ιδρυμάτων. Τέλος, επισημάνθηκε πως η ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης (ΕΠΕ) στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου προκρίνεται, εκτός των αναπτυξιακών, και για λόγους περιβαλλοντικής προστασίας της μείζονος περιοχής του Αγίου Βασιλείου. Τέλος, η προτεραιότητα ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου, μεταξύ των εναλλακτικών περιοχών Μεγανίτη και Σελινούντα, θα κριθεί από το αντίστοιχο δημόσιο- ιδιωτικό – επενδυτικό ενδιαφέρον που θα διατυπωθεί.

«ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»

Στο ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρθηκε κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Φαρμάκης, που τόνισε ότι η περιοχή έχει χάσει πολλές ευκαιρίες και έχει απωλέσει το δυναμικό παραγωγικό παρελθόν του. «Πρέπει να καλύψουμε τώρα τα μεγάλα ελλείμματα του χθες σε υποδομές. Αν δεν το κάνουμε, στα χρόνια που έρχονται θα συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί χάνουμε ευκαιρίες, γιατί οι επιχειρήσεις μας δεν αναπτύσσονται και γιατί νέες επενδύσεις δεν φτάνουν στην περιοχή μας…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πού θα γίνουν την Τετάρτη (26/1) rapid tests

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια  του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοιού.

Για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, επί της οδού Γ. Ρίτσου (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι  διενεργούνται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, με rapid tests.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Τετάρτη(26/1)

Δημοσιεύθηκε

στις

KHΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΟΝ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
(ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΣΙΝΤΩΝΗ – ΕΤΩΝ 76)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών. Η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Ο σύζυγος: Διονύσιος. Τα παιδιά: Αναστασία και Νικόλαος Κουβαράς, Αρετή και Γεώργιος Ρεβελος, Ιωάννα και Δημήτριος Πολυγένης. Τα αδέλφια: Θεόδωρος και Τασία Τσιντώνη, Αστέρω και Χρήστος Κουτελιώτης, Μαρία (χήρα) Χαρ. Τζουβαλα, Παναγιώτης και Μαρία Τσιντώνη, Κωνσταντίνος και Βάσω Τσιντώνη, Νικόλαος και Ιωάννα Τσιντώνη, Σπυριδούλα (χήρα) Αλ. Τσιντώνη. Τα εγγόνια: Διονυσία, Παναγιώτης, Δημήτριος, Διονύσιος, Χριστόφορος. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

ΚΗΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΟΛΥΜΠΙΑ (σύζ.) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρεπάνου Αχαΐας.
Ο σύζυγος: Γεώργιος. Τα τέκνα: Δήμητρα και Παναγιώτης Πηλιούρας, Ελένη και Νικόλαος Σταυρόπουλος. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

ΚΗΔΕΙΕΣ
Την πολυαγαπημένη μας
ΜΑΡΙΝΑ (χήρα) ΓΕΩΡΓ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 68)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θολού Ζαχάρως.
Τα παιδιά της: Αγγελική και Αντώνης, Παναγιώτα. Τα εγγόνια της: Μαρίνα, Γιώργος. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την πολυαγαπημένη μας
ΑΓΛΑΪΑ (χήρα) ΜΑΡ. ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.
Ο σύζυγος. Τα παιδιά της. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον αγαπημένο μας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (ΛΑΜΠΗ) ΚΩΝ. ΔΑΣΚΑΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 79)
Κηδεύουμε  Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Η σύζυγος: Αικατερίνη. Τα τέκνα: Βικτώρια, Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνος. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς. Οι αδελφικοί του φίλοι.
*Παράκληση, αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να προσφερθούν στην «Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.
Γραφείο Τελετών ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ. Α΄ Πανεπιστημίου 15 – Τηλ.: 2610-436.425. Τηλ. οικίας: 2610-641.360, κινητό: 6932-324.062. Β΄ Πατρών-Πύργου 214 (Βραχνέικα).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Απότακτος αστυνομικός συνελήφθη για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πάνω από τρία χρόνια, ο απότακτος αστυνομικός φέρεται να εξαπατούσε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Αιτωλοακαρνανία, αρπάζοντας 125 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου. Ο 40χρονος, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων που κατοικούν σε χωριό της περιοχής της Αμφιλοχίας, απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς τους έχοντας τις τραπεζικές τους κάρτες σύμφωνα με το agrinionews.

Από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2021 φέρεται να πήρε τμηματικά με διάφορες προφάσεις, το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πρόσφατα οι ηλικιωμένοι εκμυστηρευτήκαν την υπόθεση σε οικείους τους και στη συνέχεια έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία. Κατά την έρευνα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκε και ένα αεροβόλο για το οποίο δεν είχε άδεια και για το λόγο αυτό κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περι όπλων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα