Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με προσοχή στη Χάρη Του-Νέα συνάντηση χθες Χρυσόστομου– Μπονάνου 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Άγιος Ανδρέας θα τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές τελετές και με την δέουσα προσοχή για την πανδημία.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εν όψει του εορτασμού της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου

O Μητροπολίτης στον απόηχο της προχθεσινής σύσκεψης που συγκάλεσε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ανακοίνωσε πως «η συζήτηση επικεντρώθηκε στον εορτασμό κατά την εκκλησιαστική τάξη και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων υγιειονομικών μέτρων με την υπευθυνότητα του καθενός έναντι του εαυτού του και των άλλων προσκυνητών για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού».
EKKΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ
Ο κ. Χρυσόστομος του απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό, κατά το προσκύνημα και την έξοδο, κατά την παραμονή στο προαύλιο και κατά την λιτανεία.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Εν τω μεταξύ, χθες, υπήρξε νέα συνάντηση του Μητροπολίτη Πατρών με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐα Χαράλαμπου Μπονάνου κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι της γιορτής και σε κλίμα συνεργασίας των τοπικών φορέων επαναδιατυπώθηκε η απόφαση τέλεσης των λατρευτικών εκδηλώσεων με την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε χθες στην «Γ» ο κ. Χρυσόστομος «η είσοδος στον Ιερό Ναό και η προσκύνησις της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου, θα γίνεται με τάξη και τις απαιτούμενες αποστάσεις, τηρουμένων των υγιειονομικών μέτρων».
Έχει αποφασιστεί η είσοδος να γίνεται από μια θύρα και από διαφορετική η έξοδος των πιστών. Επίσης, θα τοποθετηθούν τα καθίσματα των πιστών με τις προβλεπόμενες αποστάσεις και ο αριθμός των εισερχομένων θα είναι ο επιβαλλόμενος.
Όσον αφορά στη λιτανεία, ο κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε πως «εφ’ όσον ο καιρός θα είναι καλός, θα πραγματοποιηθεί με μικρό αριθμό ιερέων και άνευ στάσεων κατά την διάρκεια αυτής. Θα αναπεμφθεί μία δέηση στο τέλος έμπροσθεν του ιερού Ναού».
Ο Μητροπολίτης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η Εκκλησία τήρησε με αυστηρότητα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών της, τόσον σε τοπικό επίπεδο, όσον και γενικότερα, ενώ επανέλαβε πως σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου η Εκκλησία δεν μπορεί να διενεργεί ελέγχους για τα τεστ και τα πιστοποιητικά των πιστών.
RAPID TΕΣΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ
Τέλος, ανακοίνωσε πως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού θα υπάρχει κινητό κλιμάκιο δειγματοληπτικού ελέγχου (rapid test), ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν ελευθέρως και δωρεάν να κάνουν τον έλεγχο αυτό.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χωρίς τηλεκπαίδευση την Τρίτη 25/1 η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αχαία με απόφαση του ΥΠΑΙΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστές θα παραμείνουν για μια μέρα ακόμα οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δε θα πραγματοποιηθεί ούτε τηλεκπαίδευση, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων που ελήφθη σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίκωση του ΥΠΑΙΘ αναφέρει: “Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Εκπ/σης Αχαΐας οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (δημόσιες και ιδιωτικές) αύριο Τρίτη 25-01-2022 θα παραμείνουν
κλειστές και ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Πατρέων: Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία στους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το  Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες αυτές με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις και τον παγετό και να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης:

  • Εάν διαμένουν σε δύσβατη περιοχή, να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
  • Να αποφύγουν μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός.
  • Να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο.
  • Να αποφύγουν να οδηγούν σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
  • Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες.

 

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας ωστόσο, ενεργώντας προληπτικά, ήδη έχουν ρίξει αλάτι σε δρόμους του ορεινού δικτύου του Δήμου Πατρέων. Θυμίζουμε, ότι το προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, είναι σε 24ωρη επιφυλακή και  επιχειρησιακή ετοιμότητα έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

 

Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 ή την Αστυνομία στο 100  .

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Τρίτη(25/1)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΕΣ
Τον πολυαγαπημένο μας
ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΔΡ. ΑΓΓΙΟΥΣ
(ΕΜΠΟΡΟ – ΕΤΩΝ 57)
Κηδεύουμε Τρίτη 25-1-2022 και ώρα 10 π.μ. από τον Καθολικό Ιερό Ναό Χριστού Σωτήρος Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Η μητέρα του: Μαρία (χήρα) Ανδρ. Αγγιούς. Τα αδέλφια του: Ιωάννα Αγγιούς, Ιωάννης Αγγιούς, Νικόλαος Αγγιούς. Τα ανίψια του: Λίλιαν και Ιωάννης, Μαρία και Γιώργος, Ανδρέας, Στέλλα, Ανδρέας. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον αγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΚ. ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 59)
Κηδεύουμε Τρίτη 25-1-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαΐου. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.
Η σύζυγος: Αδαμαντία. Τα παιδιά του: Νίκος και Λέτα Χρυσοπούλου, Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος, Ανδριανή και Βαγγέλης Αμτζόπουλος, Παρασκευή και Φώτης Μερλίγκας. Τα εγγόνια του: Μάντυ, Ανδρέας, Μυρτώ, Αβάπτιστο. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον αγαπημένο μας
ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΗΛ. ΣΚΟΥΡΑ
(ΕΤΩΝ 65)
Κηδεύουμε Τρίτη 25-1-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.
Ο υιός του: Ηλίας. Τα αδέλφια του: Βασίλης, Βενετία, Σπύρος, Μιλτιάδης. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Την αγαπημένη μας
ΚΑΛΛΙΟΠΗ (χήρα) ΠΑΝΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 92)
Κηδεύουμε Τρίτη 25-1-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λειβαρτζίου Αχαΐας.
Τα παιδιά της: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Ιωάννης και Μαρία Κωνσταντινοπούλου, Μαρία και Κωνσταντίνος Κατσιλιέρης. Ο αδελφός: Λάμπρος Πεπές. Τα εγγόνια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Την αγαπημένη μας
ΒΑΣΙΛΙΚΗ (χήρα) ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ
(ΕΤΩΝ 62)
Κηδεύουμε Τρίτη 25-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κοιμητηρίου Μιντιλογλίου Πατρών.
Τα παιδιά: Αθανάσιος Μαντζουράνης και Ορσαλία Χαρτα, Μαρία Μαντζουράνη. Τα εγγόνια: Σπύρος, Αιμιλία, Βασιλική. Τα αδέλφια: Ελένη (χήρα) Αθ. Ζαφειροπούλου, Χριστίνα και Χρήστος Καραπιπέρης. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
ΓΙΑΝΝ. ΛΥΡΑΣ. Αγίας Τριάδος 25 (πλησίον Πέντε Δρόμων), Πάτρα. Τηλ.: 2610-337.126, 340.873, κιν.: 6932-318.103, fax: 2610-340.871, e-

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα