Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημήτρης Μπάκος: Το ΠΓΝΠ αντιμετωπίζει την οξεία φάση- «Διαχειριζόμαστε με  απόλυτη συνεργασία την πανδημία»

Tέσσερις μικροί ασθενείς στην παιδιατρική

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Σε εξέλιξη με πορεία προς την κορύφωση το 4ο κύμα της πανδημίας «υπογράφει» την οξεία φάση του με την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και ασθενών, κυρίως όμως με τις αυξημένες ανάγκες ασθενών που χρήζουν νοσηλείας και κατακλύζουν τα Νοσοκομεία.

Ειδικότερα με δεδομένη τη συρροή των ασθενών covid-19 στο ΠΓΝΠ υπάρχει πρόνοια στην περίπτωση της περαιτέρω αύξησης αναγκών για νοσηλείες στη βάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών να διαχειριστεί την όποια εξέλιξη. Σε ερώτηση της «Γ» στον αν. Διοικητή Dr. Δημήτριο Μπάκο αν θα ανοίξει άμεσα και νέα Κλινική Covid λόγω της αύξησης του αριθμού των προσερχομένων ασθενών, ο κ. Μπάκος δήλωσε: «Στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού είμαστε προετοιμασμένοι να προβούμε στα δέοντα αν οι συνθήκες το επιβάλλουν», επισημαίνοντας ο ίδιος, ότι η διαχείριση της πανδημίας γίνεται στο πλαίσιο συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου και σε απόλυτη συνεργασία με το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΠΓΝΠ.

 

Εν τω μεταξύ, τρείς λιλιπούτειοι ασθενείς και ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ ενώ η κατάσταση του δύο μηνών βρέφους που συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή. Συγκεκριμένα, στην Παιδιατρική νοσηλεύονται με ήπια συμπτωματολογία covid-19 ένα αγόρι 14 ετών, ένα βρέφος 5,5 μηνών, ένα βρέφος μόλις ενός μηνός που διακομίστηκε από την Ζάκυνθο και ένα νεογνό δύο ημερών από θετική μητέρα για το οποίο αναμένεται το διαγνωστικό τεστ.

 

Της Τέτας Γιαννάρου


Ροή ειδήσεων

Advertisement