Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ταυτότητά μας, είναι η ψυχή μας-Συναισθηματικά φορτισμένη η ομιλία Παπανδρέου από την Πάτρα(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

«Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων, ούτε συμφέροντα και κατεστημένα», διεμήνυσε από την Πάτρα, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Παπανδρέου σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο στελεχών και φίλων του κόμματος.

Η κεντρική πολιτική ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Πάτρα αποκάλυψε την συναισθηματική φόρτιση του πρώην πρωθυπουργού, η οποία άλλωστε είναι χαρακτηριστική όταν βρίσκεται στην κοινοβουλευτική του έδρα και στη γενέτειρα της οικογένειάς του, ενώ περιλάμβανε για πρώτη φορά ίσως, αιχμές κατά των δύο συνυποψηφίων του, Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ένα κόμμα για να μην είναι μικρό και ελεγχόμενο, πρέπει να έχει ξεκάθαρη ταυτότητα και προσανατολισμό. Δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε με ένα παράρτημα της ΝΔ που θα έχει για περιτύλιγμα και μόνο, μια ταμπέλα ΠΑΣΟΚ και ένα πράσινο ήλιο.

Ούτε και με αλλαγή φρουράς στην κομματική επετηρίδα. Αλλαγή εποχής, είναι το ζητούμενο», είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής».

ΔεΝ ΘΑ ΞΑΝΑΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στην αείμνηστη πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως «η Φώφη Γεννηματά, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει. Συνταχθήκαμε μαζί της σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν θα γυρίσουμε πίσω, στην εποχή της απαξίωσης των αρχών και των αξιών μας, στην εποχή της ισοπέδωσης των ιδανικών μας.
Δεν θα ξαναχάσουμε την ψυχή μας, δεν θα ξαναγίνουμε ίδιοι με τους άλλους».

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε πως η παράταξη έχει τη δική της ταυτότητα και ιστορικό προορισμό, ενώ απηύθυνε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες. «Πρώτο βήμα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη. Να κάνουμε αυτές τις εκλογές γιορτή Δημοκρατίας, γιορτή Συμμετοχής. Σας καλώ να πάρετε την Παράταξή μας στα χέρια σας. Για να σηκώσουμε όλοι μαζί και πάλι, τον ήλιο ψηλά πάνω από την Ελλάδα» είπε.

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως στόχος του είναι «η συγκρότηση ενός οραματικού αλλά και ρεαλιστικού κυβερνητικού προγράμματος, που θα αποτελέσει και τη βάση για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή, πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία, και παράλληλα, να διαμορφώσουμε ένα νέο, βιώσιμο και πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα μας οδηγήσει με σιγουριά στη νέα εποχή. Αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα, θα είναι ένα συμβόλαιο τιμής με τον Ελληνικό λαό».

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Από την ομιλία του κ. Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στην Αχαΐα, για την οποία τόνισε «γνωρίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, την ομορφιά της και τις δυνατότητες της, την αξία της συνάντησης που έχει η γη της Αχαΐας με τη θάλασσα, τη σημασία της ύπαρξης του Πανεπιστημίου και των υποδομών υγείας για την περιοχή, την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης των έργων υποδομής.

Για να γίνει το όραμα πράξη, για να δούμε την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα να μεταμορφώνεται και για να δοθεί προστιθέμενη αξία, πρέπει να εκπέμψουμε μήνυμα ζωής και αξιοπρέπειας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους. Αναφέρομαι στην ανάγκη διαλόγου και συναινέσεων.
Για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, των αυτοδιοικητικών θεσμών, των φορέων της εργασίας αλλά και των παραγωγικών φορέων της περιοχής, των συνεταιρισμών και των παραγωγών στη διαμόρφωση πολιτικών που θα περιορίσουν τις επιπτώσεις των συνεχών κρίσεων, θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή αλλά και θα προσδιορίσουν τις νέες κατευθύνσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής».

«Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ»

Κλείνοντας την ομιλία του, απηύθυνε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής λέγοντας «η ψήφος σας την Κυριακή έχει μεγάλη αξία. Σας ζητώ να προσέλθετε στις κάλπες αναλογιζόμενοι τη σημασία της επιλογής σας για την Παράταξη αλλά και τη χώρα, για την επόμενη μέρα. Το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό», κατέληξε.
», κατέληξε.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement