Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με προσοχή στη Χάρη Του-Νέα συνάντηση χθες Χρυσόστομου– Μπονάνου 

Published

on

Ο Άγιος Ανδρέας θα τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές τελετές και με την δέουσα προσοχή για την πανδημία.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εν όψει του εορτασμού της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου

O Μητροπολίτης στον απόηχο της προχθεσινής σύσκεψης που συγκάλεσε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ανακοίνωσε πως «η συζήτηση επικεντρώθηκε στον εορτασμό κατά την εκκλησιαστική τάξη και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων υγιειονομικών μέτρων με την υπευθυνότητα του καθενός έναντι του εαυτού του και των άλλων προσκυνητών για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού».
EKKΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ
Ο κ. Χρυσόστομος του απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό, κατά το προσκύνημα και την έξοδο, κατά την παραμονή στο προαύλιο και κατά την λιτανεία.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Εν τω μεταξύ, χθες, υπήρξε νέα συνάντηση του Μητροπολίτη Πατρών με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐα Χαράλαμπου Μπονάνου κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι της γιορτής και σε κλίμα συνεργασίας των τοπικών φορέων επαναδιατυπώθηκε η απόφαση τέλεσης των λατρευτικών εκδηλώσεων με την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε χθες στην «Γ» ο κ. Χρυσόστομος «η είσοδος στον Ιερό Ναό και η προσκύνησις της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου, θα γίνεται με τάξη και τις απαιτούμενες αποστάσεις, τηρουμένων των υγιειονομικών μέτρων».
Έχει αποφασιστεί η είσοδος να γίνεται από μια θύρα και από διαφορετική η έξοδος των πιστών. Επίσης, θα τοποθετηθούν τα καθίσματα των πιστών με τις προβλεπόμενες αποστάσεις και ο αριθμός των εισερχομένων θα είναι ο επιβαλλόμενος.
Όσον αφορά στη λιτανεία, ο κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε πως «εφ’ όσον ο καιρός θα είναι καλός, θα πραγματοποιηθεί με μικρό αριθμό ιερέων και άνευ στάσεων κατά την διάρκεια αυτής. Θα αναπεμφθεί μία δέηση στο τέλος έμπροσθεν του ιερού Ναού».
Ο Μητροπολίτης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η Εκκλησία τήρησε με αυστηρότητα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών της, τόσον σε τοπικό επίπεδο, όσον και γενικότερα, ενώ επανέλαβε πως σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου η Εκκλησία δεν μπορεί να διενεργεί ελέγχους για τα τεστ και τα πιστοποιητικά των πιστών.
RAPID TΕΣΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ
Τέλος, ανακοίνωσε πως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού θα υπάρχει κινητό κλιμάκιο δειγματοληπτικού ελέγχου (rapid test), ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν ελευθέρως και δωρεάν να κάνουν τον έλεγχο αυτό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement