Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Φυσική επιλογή;

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Βρισκόμαστε σε μία φάση της πανδημίας κατά την οποία οι περισσότεροι μάλλον έχουμε κάποιον συγγενή, φίλο ή γνωστό που νοσεί. Και αυτό από μόνο του, «λέει» πολλά για την μεγάλη έξαρση. Μία έξαρση που μας θυμίζει τις απόψεις κάποιων γιατρών στην αρχή του φετινού φθινοπώρου, ότι κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, οι περισσότεροι θα αποκτήσουν ανοσία στον ιό, είτε μέσω των εμβολίων, είτε μέσω του φυσικού τρόπου, δηλαδή της νόσησης.

Ίσως, τελικά, να είχαν δίκιο. Ίσως η εξάπλωση του φετινού χειμώνα να είναι αυτή που θα μετατρέψει τον ιό σε ενδημικό και τελικά, θα μας βγάλει στο πιο ουσιαστικό «ξέφωτο» τη φετινή άνοιξη.

Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Στο  μεσοδιάστημα, κάποιοι συνάνθρωποί μας θα ταλαιπωρηθούν πολύ. Και κάποιοι θα χάσουν τη ζωή τους. Πρέπει να αφεθούμε στην λογική της «φυσικής επιλογής»; Πρέπει να αδρανήσουμε και στωϊκά να περιμένουμε να μάθουμε… πόσοι θα τα έχουν καταφέρει μέχρι την επόμενη άνοιξη;

Προφανώς και όχι, υποστηρίζουμε εμείς.

Και αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, ας κοιτάξει στα μάτια εκείνους που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από τον ιό ή εκείνους που μπήκαν σε ΜΕΘ και ας τους το πει ευθέως.

Η δική μας άποψη δεν έχει αλλάξει από την αρχή αυτής της μεγάλης «καταιγίδας»: Προστατευόμαστε και προστατεύουμε και τους άλλους ανθρώπους γύρω μας. Και αυτό το κάνουμε με κάθε τρόπο. Με μάσκες, με αποστάσεις, με πλύσιμο χεριών. Και φυσικά, με τα εμβόλια.

«Ξεκίνησαν να χορηγούνται μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα» λέει η είδηση. Ε, και; Πρέπει κάποιος να φτάσει στο σημείο να τα χρειάζεται; Αν φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε σημαίνει πως κινδυνεύει. Ο σκοπός όμως είναι να μην κινδυνεύει κανείς.

Ας μην ξεγελιόμαστε, λοιπόν. Και ας μην «πελαγοδρομούμε». Η επιστήμη κάνει τη δουλειά της και εμείς τη δική μας. Μέχρι να καταφέρουμε να εξουδετερώσουμε τον ιό ή έστω, να μπορούμε να «συμβιώσουμε» μαζί του, κάνουμε κάθε τι που δεν θα του δώσει χώρο να πολλαπλασιαστεί.


Ροή ειδήσεων

Advertisement