Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Παναγιώτα Λάζαρη, η “ψυχή” της “Φωλιάς των Παιδιών”

Published

on

Έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου πλήρης ημερών η “μάνα” των ορφανών παιδιών της Πάτρας, η συνταξιούχος δασκάλα Παναγιώτα Λάζαρη. Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών, στον ύπνο της και πλέον η ψυχή της ταξιδεύει για τα επουράνια…

Το άκουσμα της απώλειας της Παναγιώτας Λάζαρη, της συνταξιούχου δασκάλας η οποία αφοσιώθηκε εθελοντικά και με μεγάλη αγάπη και τρυφερότητα στο να αγκαλιάσει τα ορφανά παιδιά, ως “μάνα”, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην Πάτρα.

Η εκλιπούσα ήταν άνθρωπος της προσφοράς και στην επίγεια διαδρομή της άφησε σπουδαίο έργο αγάπης. Μετέτρεψε το σπίτι της, απέναντι από το Αρσάκειο, σε «Φωλιά του Παιδιού», σ’ ένα καταφύγιο στο οποίο τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν προσφέροντάς τους αγάπη, στοργή, τρυφερότητα και πάνω από όλα αρχές.
Η “Φωλιά του Παιδιού” ξεκίνησε το έργο της από τις αρχές του 1970. Η Παναγιώτα Λάζαρη αναλάμβανε να μεγαλώσει τα παιδιά από το Δημοτικό Βρεφοκομείο που δεν είχαν υιοθετηθεί από κάποια οικογένεια. Πάνω από 200 παιδιά είχε φιλοξενήσει στην “φωλιά” της κερδίζοντας την αγάπη, την βαθιά εκτίμηση και τον σεβασμό της κοινωνίας.

«Για μένα έχει σημασία να μεγαλώνουν τα παιδιά στην ατμόσφαιρα της οικογένειας. Να παίρνουν τις βάσεις για τη ζωή τους. Χαίρομαι κάθε φορά που τα βλέπω να έρχονται» είχε πει η ίδια παλιότερα, ενώ είχε τιμηθεί για το φιλανθρωπικό της έργο.

Ο γνωστός συμπολίτης μας Σταύρος Μπαλαδήμας αποχαιρέτισε την Παναγιώτα Λάζαρη με μια συγκινητική ανάρτηση: “#ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ_ΜΟΥ_ΜΑΝΟΥΛΑ_ΚΑΛΟ_ΤΑΞΙΔΙ!!!

Ροή ειδήσεων

Advertisement