Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Πνίγηκε» ο κάμπος-Αίτημα Μυλωνά να κηρυχθεί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανυπολόγιστες καταστροφές στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή, καθώς μέσα σε τέσσερα λεπτά της ώρας έπεσε τόσος όγκος νερού όσος σε τέσσερις μήνες!

Ο κάμπος «πνίγηκε» στην κυριολεξία σε όλη την έκταση του Δήμου, από τον Αλισσό μέχρι τα Κεφαλαίικα. Σπίτια και χωράφια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ ο Λάρισσος ποταμός ξεχείλισε με αποτέλεσμα να χαθούν κάτω από το νερό οι παρακείμενες εκτάσεις. Οι ζημιές σε εποχικές καλλιέργειες, όπως κηπευτικά και πατάτα, ελαιώνες και αμπέλια είναι μεγάλες, ενώ θερμοκήπια, γεωτρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις «βούλιαξαν» με αποτέλεσμα εκατοντάδες παραγωγοί και αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ζητάει να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων.

Παρότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, κινητοποίησαν το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία και παρενέβησαν σε πλήθος περιπτώσεων, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement