Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας – Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τετάρτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων της περιοχής και άμεσο άνοιγμα του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ).

Όπως τονίζουν «η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας της περιοχής εν μέσω 4ου κύματος είναι απελπιστική».

Την ίδια ώρα καλούν, σε στάση εργασίας την Τετάρτη 01.12 από 12πμ έως 2μμ στα δύο νοσοκομεία και σε συγκέντρωση στις πύλες Αγίου Ανδρέα στις 12μμ και ΠΓΝΠ στη 1μμ.

Τις προσεχείς μέρες θα παραχωρηθεί αναλυτική συνέντευξη τύπου του Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α, των τριμελών επιτροπών Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων για την, όπως αναφέρουν, τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Για να σωθούν ζωές και να ανασάνει το ΕΣΥ
Η ανακοίνωση των ιατρών αναφέρει:

«Επίταξη του Ολυμπίου και άνοιγμα του Θώρακος. Για να σωθούν ζωές και να ανασάνει το ΕΣΥ.

Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας της περιοχής εν μέσω 4ου κύματος είναι απελπιστική παρά την ψευδή εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι Διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και των Νοσοκομείων. Η στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας που ακολουθείται από την κυβέρνηση και τα τοπικά κέντρα αποφάσεων έχει χρεοκοπήσει, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία και τη ζωή του λαού. Η μάχη του μαζικού εμβολιασμού δεν δόθηκε ποτέ. Η επιδημιολογική στρατηγική παραμένει ανύπαρκτη. Το ΕΣΥ αντί να ενισχυθεί, συρρικνώθηκε κατά 1,5 δις σε επίπεδο προϋπολογισμού και κατά χιλιάδες σε επίπεδο προσωπικού. Το έργο των «ηρώων» αναγνωρίζεται με χειροκροτήματα και φιλοδωρήματα.

Τα ενεργά κρούσματα covid στην Αχαΐα έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Σε κάθε εφημερία εισάγονται κατά μέσο όρο ασθενείς που αντιστοιχούν σε μια σχεδόν ολόκληρη νέα κλινική. Τα ΤΕΠ των νοσοκομείων σε καθημερινή βάση εξετάζουν και επανεξετάζουν ασύλληπτους αριθμούς ασθενών. Οι διακομιδές από τα νοσοκομεία της επαρχίας που υπολειτουργούν είναι δεκάδες. Οι νοσηλείες στις κλινικές covid έχουν ξεπεράσει σε αριθμό το προηγούμενο κύμα και αγγίζουν το 15% της συνολικής χωρητικότητας κλινών στο ΠΓΝΠ και το 35% στον Άγιο Ανδρέα. Στο ΠΓΝΠ πέντε κλινικές έχουν μετατραπεί σε covid και μία σε κλινική υπόπτων. Στον Άγιο Ανδρέα προστίθενται συνεχώς νέες κλινικές για νοσηλεία covid και πλέον δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κενό κρεβάτι για τα περιστατικά της λοιπής νοσηρότητας.

Η ΜΕΘ covid στο ΠΓΝΠ έχει καθημερινά πληρότητα 100%, στο μεν Άγιο Ανδρέα 120%. Κατά μέσο όρο στην Αχαΐα 4 ασθενείς με covid παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινές κλίνες με πρόχειρους αναπνευστήρες. Μάλιστα το Σάββατο 20.11 διακομίστηκε διασωληνωμένος ασθενής από το ΠΓΝΠ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Χειρότερη είναι η κατάσταση για τους ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων
Ίδια και ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων που στοιβάζονται κατά δεκάδες για μέρες στα ράντζα και τους διαδρόμους των επειγόντων των δύο Νοσοκομείων, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι. Το Καραμανδάνειο στέλνει κραυγή αγωνίας για την κυριολεκτική συρρίκνωσή του, ενώ το Νοσοκομείο Αιγίου απειλείται άμεσα με λουκέτο, εάν δεν παρθούν εδώ και τώρα αποφάσεις. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα παραπαίει, καλούμενη να μπαλώνει τα κενά των νοσοκομείων.

Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης λόγω της υποστελέχωσης και απαξίωσης είναι η ανισόμετρη πίεση που δέχεται ο Άγιος Ανδρέας. Στην εφημερία της Κυριακής 21.11 εξαντλήθηκαν οι συσκευές χορήγησης υψηλής ροής οξυγόνου. Με εντολή του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, λόγω της έλλειψης εντατικολόγων καταρτίστηκε πρόγραμμα εφημέρευσης Νοεμβρίου στη ΜΕΘ covid με τη συμμετοχή γιατρών άσχετων ειδικοτήτων, ακόμα και ειδικευόμενων γυναικολογίας. Επίσης, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, άρχισε να εφαρμόζεται το απαράδεκτο ΦΕΚ διακομιδής βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, με μόνο κριτήριο τη συμπλήρωση 6μήνου άσκησης της ειδικότητας. Οι αντοχές του προσωπικού τόσο στις κλινικές covid όσο και στη ΜΕΘ covid έχουν ξεπεραστεί, λόγω της εξαντλητικής εφημέρευσης και υπερεργασίας.

Η πρόσφατη άμεση υλοποίηση της εντολής για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80%, επιλεκτικά για τον Άγιο Ανδρέα, ενώ το ΠΓΝΠ εξαιρείται ως «ειδικό», σε συνδυασμό με το «σχέδιο» της ΥΠΕ για έκπτυξη 120 συνολικά κλινών covid στον Άγιο Ανδρέα, οδηγούν στη δια της διολίσθησης μετατροπή του Νοσοκομείου σε νοσοκομείο δεύτερης διαλογής, αποκλειστικά για covid. Θυσιάζεται δηλαδή ένα ολόκληρο νοσοκομείο μαζί με το προσωπικό και τους ασθενείς που εξυπηρετεί, στο βωμό των ιδιοτελών συμφερόντων του καθηγητικού κατεστημένου του Ρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ. Κι όλα αυτά, γιατί είναι «ουτοπικό» το άνοιγμα του Θώρακος και «αδύνατη» η επίταξη του Ολυμπίου.

Καλούν σε κινητοποιήσεις
Ως Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α δηλώνουμε ξεκάθαρα και ομόφωνα ότι δεν θα αποδεχτούμε τη μετατροπή του Αγίου Ανδρέα σε νοσοκομείο εκστρατείας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την εκτίναξη της θνητότητας και της νοσηρότητας. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η απόσειση των ευθυνών της, η ενοχοποίηση της κοινωνίας, η ελαχιστοποίηση της πολιτικής και εκλογικής της φθοράς και η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους υγειονομικούς, τους συλλόγους ασθενών, τους εργαζόμενους και τους φορείς της Αχαΐας σε διαρκή αγωνιστική διεκδίκηση για την Υγεία και τη Ζωή μας.

Να μην πληρώσει ο λαός και οι υγειονομικοί τα εγκλήματά τους – Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι: κυβέρνηση και οι Διοικήσεις

Απαιτούμε:

Άμεση επίταξη του Ολυμπίου για νοσηλεία covid ασθενών χωρίς διαπραγματεύσεις και καθυστερήσεις
Άμεση επαναλειτουργία του Νοσ.Θώρακος
Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό – απορρόφηση όλων των ιατρών από τις λίστες θέσεων που έχουν εδώ και χρόνια προκηρυχθεί και έχουν βαλτώσει στο ΥΥ λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων του μηχανισμού προσλήψεων
Αξιοποίηση όλων των ιδιωτών ιατρών (εντατικολόγοι-πνευμονολόγοι-παθολόγοι) που δήλωσαν πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ με απεμπλοκή από τα γραφειοκρατικά κωλύματα γύρω από την αστική ευθύνη, με μισθό και εφημεριακες απολαβές όσες και του επιμελητή Β’, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όσο θα έχουν σύμβαση με το νοσοκομείο και δυνατότητα να παραμείνουν στο ΕΣΥ εφόσον το επιθυμούν.
Ενίσχυση του Καραμανδανείου, των περιφερειακών νοσοκομείων και της ΠΦΥ – Έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση του ΕΣΥ
Έναρξη στοχευμένης λαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού του πληθυσμού της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Παγώνη – «Θα γίνουν κανονικά τα χειρουργεία στα νοσοκομεία»
Την Τετάρτη 01.12 συγκέντρωση στις πύλες Αγίου Ανδρέα στις 12μμ και ΠΓΝΠ στη 1μμ – Στάση εργασίας από 12πμ έως 2μμ στα δύο νοσοκομεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ την Τετάρτη 08.12 στις 2μμ – Στάση εργασίας 1:30μμ με 3μμ σε όλα τα Κ.Υ-ΤΟΜΥ-Νοσοκομεία της Αχαΐας.

Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α προσκαλεί σε διοργάνωση έκτακτης σύσκεψης την Περιφερειακή Αρχή Δυτ.Ελλάδας, την Δημοτική Αρχή Πάτρας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας προκειμένου να εκθέσουμε τα προβλήματα και τις θέσεις μας.

Τις προσεχείς μέρες θα παραχωρηθεί αναλυτική συνέντευξη τύπου του Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α, των τριμελών επιτροπών Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.ΝΑ

Ο πρόεδρος, Δημήτρης Ζιαζιάς

Ο γραμματέας, Στέλιος Τσόχατζης»

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αιγιαλεία: Δημοτικό υπάλληλο με «master» στην Πολιτική Προστασία τον έκαναν υπεύθυνο νεκροταφείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοτικό υπάλληλο με «master» στην Πολιτική Προστασία τον έκαναν υπεύθυνο νεκροταφείου προέκυψε μετά από μια ανάρτηση του ιδίου με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες λόγω των κύματος του χιονιά στην Αττική.
Το κείμενο είναι από το προφίλ του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει τα εξής:
ΑΡΙΣΤΟΙ η ΑΡΕΣΤΟΙ !!!!!

Με αφορμή την για πολλοστή φορά ταλαιπωρία των πολιτών, την έκθεση τους σε κίνδυνο αλλά και την απώλεια ζωών και κινδυνεύοντας να κατηγορηθώ για εγωιστική ανάρτηση, θα γράψω λίγες γραμμές για την αξιοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων στην κατάλληλη θέση.

Υπηρετώντας ως έφεδρος αξιωματικός εξειδικεύτηκα στις Εκρήξεις Καταστροφές στη Σχολή Μηχανικού και στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού εν ώρα κρίσης.

Κλήθηκα για μετεκπαίδευση και ύστερα από σειρά γραπτών και όχι μόνο εξετάσεων προάχθηκα στο βαθμό του υπολοχαγού.

Έχοντας συνεργαστεί με άτομα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την πολιτική προστασία έχω διαπιστώσει πως την ώρα της επιχείρησης λειτουργεί ο εθελοντής με τις επαγγελματικές γνώσεις που έχει, Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα οι εθελοντικές οργανώσεις, ΕΕΣ, ομάδες διάσωσης κλπ παρακολουθώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια εξειδίκευσης, επεμβαίνουν εθελοντικά επιχειρώντας επαγγελματικά. !!!

Στους ολυμπιακούς αγώνες 2004 παρείχα τις υπηρεσίες μου , στην φάση υποδοχής των Ολυμπιακών ομάδων, επί 20 ημέρες στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στον ΑΤΛΑΝΤΑ βοηθός διαπίστευσης και διαχείρισης πλήθους. Με πάνω από 500 προσγειώσεις την ημέρα.

Παρακολούθησα πρόγραμμα επιμόρφωσης ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ στο ΚΕΚ του Πανεπιστήμιου Αθηνών αλλά και το ειδικό συμπληρωματικό πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ του Καποδιστριακού με Βαθμολογία 94/100 με καθηγητή τον κ Λέκκα.

Και τώρα τις πταίει ??? Ποιος έχει την ευθύνη ??

Για την ΠΡΟΛΗΨΗ

Για την ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ

Για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα !!!!!

Το μπαλάκι της ανάληψης ευθυνών.!!!!

Η μη συλλογική ταυτόχρονη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών. !!!!!

Οι τρικλοποδιές ???

Για το Δήμο Διακοπτού εκπόνησα μελέτη που απαντούσε ακριβώς Ποιος, Που, Πως, Πότε, Γιατί.

Έχοντας περπατήσει από άκρη σε άκρη όλο το Δήμο και έχοντας καταγράψει και αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση, οποιοσδήποτε μπορούσε να πάρει άμεσες απαντήσεις για τα επικίνδυνα σημεία από φυσικές καταστροφές για τις άμεσες ενέργειες και για την προστασία των πολιτών στη φάση εξέλιξης του φαινομένου.

Αλλά και για την Διοικητική μέριμνα όπως ΕΚΕΝΩΣΗ, ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΤΕΓΗ ΤΡΟΦΗ.ΚΛΠ.

Σε δεύτερη μελέτη αποτυπώθηκαν τυχόν τεχνολογικοί κίνδυνοι , τόσο από τις διελεύσεις τρένου , δικτύου φυσικού αερίου, δικτύου ηλεκτροδότησης, Ολυμπίας οδού, όσο και από τη λειτουργία επιχειρήσεων με υλικά εύφλεκτα η δυνάμενα να προκαλέσουν εκρήξεις και μάλιστα πλησίον κατοικιών.

Από πολλούς δήμους της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Βοιωτίας ζήτησαν την συνεργασία μου σχετικά με την σύνταξη παρόμοιων μελετών και εννοείται ότι δεν αρνήθηκα.

Υπέβαλα τις μελέτες στο Δήμο όπου εργαζόμουνα και ζήτησα να συνεχίσω να εργάζομαι ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.. ….

Φαντάζομαι ότι πάει το μυαλό σας ….

,,………….

……………

Τοποθετήθηκα ως υπεύθυνος ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ !!!!»

Πηγή: In.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ABBEY: Η κάμερα λύνει το «μυστήριο»-Περιέλουσαν το χώρο με εύφλεκτο υλικό-

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα άτομο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό άρχισε να «καταβρέχει» τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος εστίασης, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα.

Οι κινήσεις του έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο κλειστό κύκλωμα καταγραφής του ίδιου του καταστήματος, μαρτυρούν πως η πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα Αbbey στα Ψηλαλώνια οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν πως στο βίντεο που βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων προανακριτικών αρχών, έχει αποτυπωθεί η δράση ενός ατόμου που κατεβαίνει από δίκυκλο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό (εικάζεται πως ήταν βενζίνη) και άρχισε να περιλούζει τον εξωτερικό χώρο ενώ φέρεται να κατευθύνθηκε και στο εσωτερικό της καφετέριας.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως φέρεται να υπήρχε και δεύτερο άτομο, που έφθασε με αυτοκίνητο στο σημείο και βοήθησε στο έργο του εμπρησμού, τοποθετώντας αντικείμενα π.χ. τα μπουκάλια με το εύφλεκτο υλικό σε σημεία ώστε το κατάστημα να τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς.

«ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Αξιωματικοί που διερευνούν το περιστατικό, εκτιμούν ότι πιθανότατα στο όχημα να επέβαινε και τρίτο άτομο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να εντοπιστούν οι πινακίδες από το δίκυκλο και το όχημα, ώστε να φθάσουν στους δράστες του εμπρησμού και να διακριβωθούν τα κίνητρά τους, για τον λόγο αυτό γίνεται «σάρωση» στα κλειστά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να δώσουν τις απαντήσεις που όλοι περιμένουν…

Υπενθυμίζεται πως στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης ακούστηκαν εκρήξεις, το κατάστημα παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστη και το διπλανό κατάστημα το “Παναχαϊκόν” στην πλευρά που γειτνιάζει με το Abbey.

H Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει την φωτιά στις 6 τα ξημερώματα, ενώ η ζημιά εκτιμάται πως ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ εφόσον εκτός από τον εξοπλισμό που έγινε στάχτη, υπέστη μεγάλες ζημιές το νεοκλασικό κτήριο που στεγαζόταν η επιχείρηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ρήμαξαν» τη… δημιουργία-Θλιβερά απομεινάρια μέσα στη βροχή τα άρματα και οι κατασκευές των πληρωμάτων του Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού βρέθηκαν στο… δρόμο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού και αναψυχής.

Μάλιστα, η δημοτική Αρχή τότε είχε επιρρίψει ακόμη και ευθύνες στα πληρώματα ότι η καθυστέρηση απομάκρυνσής τους από το χώρο μετέθεσε χρονικά την έναρξη των εργασιών.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα, όχι μόνο το έργο δεν έχει ξεκινήσει, αλλά και τα πληρώματα παραμένουν άστεγα, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του Δήμου ότι θα αναζητηθεί άλλος κλειστός και ασφαλής χώρος.

Και μπορεί η πανδημία να αποτέλεσε άλλοθι στην αδιαφορία της δημοτικής Αρχής, όμως οι θλιβερές εικόνες από τα εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα άρματα και κατασκευές των πληρωμάτων δεν αφήνουν την ανάγκη να γίνει… ιστορία!

Πλατφόρμες και κατασκευές που οι καρναβαλιστές είχαν δημιουργήσει δαπανώντας χρήματα και χρόνο αφέθηκαν στο έλεος των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επιδιόρθωσή τους.
Απομεινάρια μιας άλλης εποχής στην οποία η δημιουργία και η εθελοντική προσφορά στο Πατρινό Καρναβάλι επιβραβεύονταν. Τα κουφάρια των καρναβαλικών κατασκευών σε μία άκρη του Καρναβαλικού Συνεργείου στο Πετρωτό, πεταμένα άναρχα και μισοδιαλυμένα είναι ότι έχει απομείνει από τις δημιουργίες που συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού.
Και μπορεί, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και πρόσφατα, τα πληρώματα και οι καρναβαλιστές να κρατούν όρθιο το θεσμό, όμως και γι’ αυτή την κατάντια κάποιοι είναι υπεύθυνοι!..

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα