Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Εκπαίδευση

Σημαντικά θέματα εκπαίδευσης της Αχαϊας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Χριστίνα Αλεξοπούλου, με ατζέντα συζήτησης μια σειρά σημαντικών εκπαιδευτικών θεμάτων που αφορούν στο νομό.

Στη συνάντηση η κυρία Αλεξοπούλου έθεσε προς την αρμόδια Υπουργό το ζήτημα της διαδικασίας στελέχωσης των σχολικών μονάδων της Αχαΐας, με δασκάλους και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του νομού, μετά και από σχετικό έγγραφο του Δήμου Καλαβρύτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής Αχαΐας έκανε ειδική αναφορά στο όραμά της για τη δημιουργία νέων, σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΠΙΕΚ) Πάτρας, ζητώντας από την Υπουργό Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού των Δημόσιων ΙΕΚ.

Τέλος, η βουλευτής Αχαΐας κάλεσε την κα Κεραμέως να επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά και σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τα ζητήματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων στην Αχαΐα.

Εκπαίδευση

Πρότυπο Γυμνάσιο: Επάξια 2η θέση στους Τελικούς Αγώνες Ρητορικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δεύτερη θέση στους Τελικούς Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής κατέκτησε η ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας, σημειώνοντας ακόμα μία επιτυχία. Οι αγώνες διεξήχθησαν διαδικτυακά προχθές Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ενώ διοργανώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στο πλαίσιο του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».


Το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών εκπροσώπησε ο όμιλος «Ταξιδεύοντας στις χώρες της Ευρώπης» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο Νίκη Ευσταθοπούλου. Συγκεκριμένα, την ομάδα των μαθητών της Β’ Γυμνασίου που συμμετείχε αποτέλεσαν οι: Χρήστος Κρεμμύδας, Παναγιώτης Μπαλάσης και Νεκταρία-Γλαύκη Μαμασιούλα, ενώ για την προετοιμασία της ομάδας εργάστηκαν και οι αναπληρωματικοί συμμετέχοντες Νικόλας Αθανασόπουλος και Έλενα Στρεμμένου.
Η ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας συναγωνίστηκε με την ομάδα του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων συζητώντας το θέμα «Να μπει είσοδος (εισιτήριο) στις προστατευόμενες περιοχές-Εθνικά Πάρκα» και εξέθεσε επιχειρήματα υπέρ της επιβολής εισιτηρίου. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι με την ομάδα της Πάτρας να βαθμολογείται με 90/100 από την κριτική επιτροπή και την ομάδα των Αναβρύτων με 94/100. Έτσι ο Χρήστος, ο Παναγιώτης και η Νεκταρία κατέκτησαν επάξια τη δεύτερη θέση στους αγώνες αυτούς, όπου συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και επ’ αφορμή των 70 ετών ύπαρξης της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Η βράβευση της νικήτριας ομάδας θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Το μέλλον της επιστήμης-Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Πάτρας με τίτλο “Back to the Future”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, χθες Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, μια ακόμα Επιστημονική Εκδήλωση από την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ημερίδα αποτέλεσε την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Πάτρας μετά την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνεχίζει για 9η χρονιά τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων με στόχο την καλύτερη και σφαιρικότερη ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματός Ιατρικής, με γνώσεις πέραν του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.
Η πρώτη για το φετινό ακαδημαϊκό έτος εκδήλωση είχε τίτλο “Back to the Future”, γιατί στη σκέψη είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, όσο και του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γεώργιος Σκρουμπής (Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών), ο Παναγιώτης Κίτρου (Επίκουρος Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Ευάγγελος Λιάτσικος (Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών), ο Δημήτριος Καρδαμάκης (Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών) και η κα Αλεξάνδρα Τσαρούχα (Καθηγήτρια Πειραματικής Χειρουργικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης), αναπτύσσοντας ενδιαφέροντα επιστημονικά αντικείμενα για την Πειραματική Χειρουργική, την Πειραματική Έρευνα, την Εξατομικευμένη Ιατρική – Ιατρική Ακριβείας, τον τρόπο συγγραφής και δημοσίευσης επιστημονικών εργασιών και άρθρων, την πορεία στον χώρο της Ιατρικής Επιστήμης μετά τη λήψη του Πτυχίου, καθώς και το πως πρέπει να είναι ο σύγχρονος Ιατρός στην σημερινή εποχή αλλά και πως θα είναι έτοιμος για το μέλλον.
Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, εκλεγμένος με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Δημήτρης Μπαμίδης, ευχαρίστησε «τους καθηγητές και δασκάλους που ήταν παρόντες και ανέπτυξαν σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα, που αποτελούν σημαντική τροφή για σκέψη για όλους τους συμμετέχοντες, για το που είμαστε και το που θέλουμε να φτάσουμε, εμείς οι ίδιοι και η ίδια η επιστήμη μας» και στην συνέχεια απηύθυνε ένα ζεστό ευχαριστώ στους δεκάδες συμμετέχοντες της εκδήλωσης, δίνοντας την υπόσχεση για νέες επιστημονικές εκδηλώσεις.

 

Περισσότερα

Εκπαίδευση

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα προγράμματα σπουδών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για τα Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το οποίο προσφέρει δυο προπτυχιακά, 1 ειδικό πρόγραμμα, 22 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 237 μεμονωμένες θεματικές ενότητες, με έναρξη σπουδών το εαρινό εξάμηνο και συγκεκριμένα Μάρτιο του 2022.
Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 4η Ιανουαρίου 2022.
Σε μια περίοδο που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συχνά δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι το μοναδικό Ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, που προσφέρει Σπουδές αποκλειστικά με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με ιδιαίτερα μάλιστα ανταγωνιστική οικονομική συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν αν αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ιδρύματος https://www.eap.gr/2021/12/10/prosklisi-ekdilwsis-endiaferontos-foitisis/
Αναλυτικά τα Προγράμματα του προσφέρει το Ε.Α.Π. στην τρέχουσα Πρόσκληση:
Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών:
1. «Δημόσια Διοίκηση (ΔΗΔ)»
2. «Διοίκηση Τουρισμού (ΔΙΤ)»
Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών, «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (ΠΔΕ)»
Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών:
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών:
1. «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία (ΑΣΚ)»
2. «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΟ)»
3. «Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management (ΔΕΑ/SCM)»
4. «Εγκληματολογικές και ποινικές προσεγγίσεις της διαφθοράς, του οικονομικού και του οργανωμένου εγκλήματος (ΠΕΔ)»
5. «Κοινό ΠΜΣ: Ευρωπαϊκό Δίκαιο (ΕΔΙ)»
6. «Κοινό ΠΜΣ: Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων (ΓΧΝ)»
7. «Διοίκηση Αθλητισμού (ΔΑΘ)»
8. «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές (ΣΔΣ)»
Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας:
1. «Χημική και Βιομοριακή Ανάλυση (ΧΒΑ)»
2. «Κοινό ΠΜΣ: Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική (ΒΝΠ)»
3. «Κοινό ΠΜΣ: Καλλιέργειες υπό Κάλυψη Υδροπονία (ΚΥΚ)»
Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών:
1. «Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας (ΑΓΓ)»
2. «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας (ΓΕΡ)»
3. «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας (ΓΑΛ)»
4. «Δημόσια Ιστορία (ΔΙΣ)»
5. «Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης-Επιστήμες της αγωγής (ΕΤΑ)»
6. «Κοινό ΠΜΣ: Δημιουργική Γραφή (ΔΓΡ)»
7. «Γλωσσική Εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες» (Language Education for Refugees and Migrants) (LRM)»
8. «Σύγχρονες τάσεις στη γλωσσολογία για εκπαιδευτικούς (ΑΔΕ)»
9. «Επικοινωνία της Επιστήμης (ΕΕΠ)»
10. «Νεώτερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία (ΣΕΙ)»
11. «Τέχνες-Πολιτιστική Κληρονομιά-Αναπτυξιακές Πολιτικές (ΤΕΠ)»

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα