Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Κωδικός ρεβεγιόν»: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με self test – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διανομή δωρεάν self test για την περίοδο των γιορτών επεξεργάζεται η κυβέρνηση, την ώρα που η ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον αυξάνεται

Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη Όμικρον βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες αφενός για να έρθουν οι απαντήσεις και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αφετέρου για να αξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι αυτή την στιγμή.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Ωστόσο, αν τα self test θα είναι δύο ή τρία, θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Πάντως, η ιδέα είναι τα ρεβεγιόν των γιορτών να γίνουν με ισχυρή σύσταση για τεστ.

Έτσι, ο καθένας -εμβολιασμένος ή όχι- θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, κάτι που σκοπεύει να κάνει και η Πορτογαλία. Μάλιστα, όπως μεταδίδει πάντα το ίδιο μέσο, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μία μεγάλη παραγγελία τεστ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, κατηγορηματικός ότι «δεν θα πάμε σε lockdown» ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς από το Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με τα μέτρα που εφαρμόζονται να σταματήσουμε την διασπορά του κορονοϊού. Σε αυτή την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ που πιέζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι τις τελευταίες 16 ημέρες μια αύξηση 10% σε όσους επιλέγουν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες άνω των 12 ετών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είναι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια.

NEWSBOMB.GR


Ροή ειδήσεων

Advertisement