Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαζικές συρροές στα Νοσοκομεία της Πάτρας-Ξεπέρασαν τους 200 οι νοσηλευόμενοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαζικές ήταν το Σαββατοκύριακο οι συρροές ασθενών με κορωνοϊό και στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη χθεσινή εφημερία του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν προσέλθει 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα που αν και βρίσκονταν σε κατ’ οίκον παρακολούθηση παρουσίασαν επιδείνωση.

Και μπορεί χθες, ο ΕΟΔΥ να ανακοίνωσε λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού τόσο πανελλαδικά (3.823), όσο και τοπικά (124 στην Αχαΐα), ωστόσο οι νέοι θάνατοι έφθασαν τους 96, ενώ ένας κατεγράφη και στην περιοχή μας. Πρόκειται για 79χρονο από την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΠΓΝΠ.
ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.823, εκ των οποίων 124 εντοπίστηκαν στην Αχαΐα, 70 στην Αιτωλοακαρνανία και 27 στην Ηλεία.
96 ΑΚΟΜΗ ΘΑΝΑΤΟΙ
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.959 θάνατοι.

647 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (59.8% άνδρες).

201 ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Στην Πάτρα οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό έφθασαν τις 201. Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 97 ασθενείς στις κλινικές, 13 στις ΜΕΘ, 4 περιστατικά στην Παιδιατρική, ενώ παραμένει στη ΜΕΘ το δύο μηνών βρέφος. Στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 77 ασθενείς στις κλινικές και εννέα στις ΜΕΘ κορωνοϊού.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ

Εξ άλλου χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας έγιναν 450 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και βρέθηκαν 21 θετικά δείγματα. Σήμερα θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ μετά από πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σήμερα και αύριο θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών, εν όψει της αυριανής εορτής.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement