Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Γιατί στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου-Δήλωση της Σταυρούλας Παναγοπούλου – Νικολάου*

Published

on

Συμμετέχω στη Γιορτή της Δημοκρατίας στις 5 Δεκέμβρη στηρίζοντας ακράδαντα την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ηγετική μορφή, ο Γιώργος Παπανδρέου, με διεθνή αναγνωρισιμότητα και κύρος, οραματιστής, πρωτοπόρος σε ιδέες και λύσεις με προοπτική για την πατρίδα μας.

Οι τομές που έφερε ο Γ. Παπανδρέου υπήρξαν καταλυτικές:
• Διέσωσε τη χώρα από την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία που την οδήγησαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή (2004-2009), βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για την ορθή κατανομή και χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.
• Έβαλε το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το κομματικό ή το προσωπικό συμφέρον, αναλαμβάνοντας μια τεράστια ιστορική ευθύνη.
• Ανέδειξε σε διεθνές επίπεδο τα κακώς κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2010, όταν αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας μηχανισμός στήριξης των κρατών μελών για να αποκρούσει τις συντονισμένες επιθέσεις των αγορών.
• Προχώρησε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, συμβάλλοντας στην οικονομική εξυγίανση του δημόσιου τομέα, στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια, την ενίσχυση της δημοκρατίας, τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων (Καλλικράτης, Διαύγεια, opengov, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και άλλες πολλές).
• Διατήρησε επαφή με τον πολίτη, τον εργαζόμενο και τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας.
Ο Γ. Παπανδρέου συγκρούστηκε με τα μεγάλα παρασιτικά συμφέροντα χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος και για τον λόγο αυτό ανετράπη με τρόπο που άγγιξε τα όρια της συνταγματικής εκτροπής.
Λίγα μόλις χρόνια αργότερα, δικαιώθηκε πολλαπλά πολιτικά με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, ψήφισαν και εφάρμοσαν νέα μνημόνια, με πολύ περισσότερο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα από το πρώτο, κατόπιν υποδείξεων των εταίρων και των δανειστών.
Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ο οποίος ως Πρόεδρος και ως υποψήφιος Πρωθυπουργός μπορεί να εγγυηθεί την Αυτονομία και τη Διεύρυνση της Δημοκρατικής Παράταξης, μακριά από παρασιτικά επιχειρηματικά ή μιντιακά συμφέροντα. Το έχει αποδείξει εμπράκτως.
Ενωτικά, Συμμετοχικά, Δημιουργικά, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε μεγάλη –όπως της αξίζει– σύμφωνα με τις Αρχές και τις Αξίες της, τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξή μας προς όφελος της Πατρίδας μας.

*Η Σταυρούλα Παναγοπούλου- Νικολάου είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρ. Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement