Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

Πάτρα: Χειροτονία σε διάκονο του Παναγιώτη Λάγιου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ιερά μνήμη των εν Αχαΐα και εξ Αχαϊας Αγίων, γορτάστηκε προχθές στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλοπυ Ανδρέου.

Στο κέντρο του ναού, είχαν τοποθετηθεί τα ιερά λείψανα του Οσίου Ιωακείμ των Νοτενών, η κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και η εικόνα των Αχαιών Αγίων, στους οποίους προστέθηκε και ο Αγιος Εθνοιερομάρτυρας Γρηγόριος Μητροπολίτης Δέρκων (+1821), του οποίου η πρώτη ιερά εικόνα καθιερώθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο την παραμονή της εορτής.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, έγινε από τον Μητροπολίτη Πατρών και η εις διάκονον χειροτονία του Παναγιώτου Λάγιου, Λαμπαδαρίου του Ι.Ν. Παντοκράτορος Πατρών και καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.

Στην προσλαλιά του ο χειροτονηθείς αναφέρθηκε με λόγια βαθειά συγκινητικά «στην εξ΄ απαλών ονύχων ανατροφή του εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, ευχαρίστησε τον Κύριο και την Παναγία Μητέρα του, στον Απόστολο Ανδρέα, τους πνευματικούς του πατέρες, τους γονείς του, τη σύζυγο του Χρυσάνθη και τους γονείς της συζύγου του, ως και όλους όσιοι συνέβαλαν στην κατά Θεόν πορεία του και στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του και της μεγάλης αποφάσεως να ιερωθή.

Εξαιρέτως ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την πατρική του αγάπη, από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του, δόξασε τον Θεό, γιατί αποστέλλει εργάτες στον αμπελώνα Του, παιδιά ευλογημένα τα οποία παρά τις σύγχρονες αντίξοες συνθήκες, αποδέχονται την κλήση και έχοντας την κλίση, προσφέρονται στην Εκκλησία για να ιερατεύσουν ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου.

Μίλησε για τους γονείς των ιερέων, τις πρεσβυτέρες και ευχαρίστησε για την προσφορά των παιδιών του, των εργατών του Αμπελώνος του Κυρίου, δηλαδή της Αγιωτάτης ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας.Κάλεσε δε, το νέο κληρικό να παραμένει σεμνός, ταπεινός, αφοσιωμένος στην Εκκλησία, με ζήλο θαυματουργό και με αμείωτο ενθουσιασμό.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement