Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: Ζήτησα από την Επιτροπή εμβολιασμών να έρθει πιο κοντά η 3η δόση ακόμα και στους 4 μήνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Είδηση έβγαλε η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός είπε ότι ζήτησε από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. «Αν μπορούμε και το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες», είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newsit.gr.

«Πρωταγωνιστής αυτής της συζήτησης είναι η υγεία γιατί σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Aids εξετάζουμε προβλέψεις που κατοχυρώνουν δικαιώματα φορέων και ασθενών», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

Για το θέμα του Aids ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεσπίζεται η επέκταση της άυλης συνταγογράφησης και σε αντιρετροϊκές συνταγές. Επίσης, η καθιέρωση δωρεάν αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για την έγκαιρη ενημέρωση και τον περιορισμό της μετάδοσης του HIV. Και τέλος, μια εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν όπως είπε και αναγνωρίζεται η δυνατότητα τεκνοθεσίας από γονείς οροθετικούς εφόσον λαμβάνουν κανονικά την θεραπεία τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement