Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον – Μίνα Γκάγκα: Το εμβόλιο φαίνεται να «πιάνει» το νέο στέλεχος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον τόνισε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Παρασκευή (3/12) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενώ επεσήμανε ότι «οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο πιάνει το νέο στέλεχος».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η Μίνα Γκάγκα εστίασε στη δυνατότητα η τρίτη δόση του κορονοϊού να πραγματοποιείται νωρίτερα από τους έξι μήνες αναφέροντας ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Αναφερόμενη στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός.

«Άνω των 60 ετών το 90% όσων χρειάζονται διασωλήνωση»

«Το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε» τόνισε.

Δύο ακόμη ασθενείς στο «Σωτηρία» αρνήθηκαν να διασωληνωθούν

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ασθενείς που αρνούνται τη διασωλήνωση η Μίνα Γκάγκα είπε πως στο «Σωτηρία» Πέμπτη (2/12) υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για την προστασία από τον κορονοϊό σε τρίτες χώρες» δήλωσε.

«Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών» πρόσθεσε.

«Ο εμβολιασμός να μπει ως προϋπόθεση για τις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική»

Με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τις απώλειες, η Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement