Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ευχαριστώ Πατέρα μου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτελεί τιμή να είμαι κόρη του Βασίλη του Παπακανέλλου.

Ενός ανθρώπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε έως και 21 χρόνων στην Πλατανίτσα Καλαβρύτων.

Αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα αφήνοντας την γκλίτσα και με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, εισήχθη στην Σχολή Χωροφυλάκων κι ακολούθησε μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία στην Ελληνική Αστυνομία. Θέλει δύναμη ψυχής για να φύγει κανείς από την ασφάλεια του σπιτιού του ειδικά εκείνα τα χρόνια και να προχωρήσει παλικαρίσια ξεχωρίζοντας και διαπρέποντας αλλά μη ξεχνώντας ποτέ από πού ξεκίνησε.
Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος της προσφοράς,
-άριστος οικογενειάρχης που αξιώθηκε να συμπορευτεί με μια υπέροχη γυναίκα που τον υπηρέτησε ψυχή και σώμα για 50 ολόκληρα χρόνια με όλη της την αγάπη,
-άνθρωπος που υπηρέτησε την δικαιοσύνη με κάθε κόστος,
-άνθρωπος που αμφισβητήθηκε αλλά αγωνίστηκε έντιμα,
-άνθρωπος εξωστρεφής με ενεργή συμμετοχή στα κοινά,
-άνθρωπος με βαθύτατη αγάπη στην Ορθόδοξη Πίστη μας,
-άνθρωπος που μετά την συνταξιοδότησή του πολλαπλασίασε τις δράσεις του,
-ένας υπέροχος άνθρωπος που έδινε υπεραξία στο εμείς και ποτέ στο εγώ.
Φρόντιζε πάντοτε να μας θυμίζει ότι δεν πρέπει επ’ουδενί να λησμονούμε τις ρίζες μας, να κοιτάμε καθέναν στα μάτια,να δίνουμε δυνατή χειραψία, να ξεχωρίζουμε από την μάζα με γνώμονα πάντα την αξιοπρέπεια και το ήθος, να προσκυνάμε τον Παντοδύναμο Θεό σχηματίζοντας με καμάρι το σημείο του Τιμίου Σταυρού.
Επιπροσθέτως, θα ήθελα να τονίσω πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη για τον τόπο του, την Πλατανίτσα μας.Έναν υπέροχο τόπο γεμάτο έλατα, έναν τόπο στον οποίο πρόσφερε ανιδιοτελή αγάπη πολεμώντας την κάθε καταπάτηση και το όποιο άνομοσυμφέρον και που εμείς που μένουμε πίσω έχουμε χρέος να διατηρήσουμε , ένα μικρό χωριό σε υψόμετρο περίπου 980μέτρα που ήταν το καταφύγιό του. Εκεί υπάρχει και το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας όπου κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής την 4η Δεκεμβρίου έγινε το παρών μιας και ήταν η προστάτιδά και συνοδοιπόρος του σε κάθε δοκιμασία.
Έλεγε πολλά και λόγια που είναι χαραγμένα μέσα στην μνήμη μου μα θα καταγράψω κάτι με το οποίο έμαθα να πορεύομαι:
• να είσαι μέσα σε όλα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή
• να μην ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες
• να παλεύεις στην ζωή δίκαια και ποτέ εις βάρος κανενός γιατί θα έρθει η ώρα της κρίσης
Σε ευχαριστώ Πατέρα μου.
Σε διαβεβαιώ ότι η παρακαταθήκη που μου άφησες ήδη αξιοποιείται θέτοντας δυνατά θεμέλια και στα δικά μου παιδιά.
Ήσουν υπόδειγμα πατέρα, συζύγου, συμπατριώτη.
Με τιμή
Η κόρη σου Όλγα

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πού θα γίνουν την Τετάρτη (26/1) rapid tests

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια  του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοιού.

Για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, επί της οδού Γ. Ρίτσου (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι  διενεργούνται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, με rapid tests.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Τετάρτη(26/1)

Δημοσιεύθηκε

στις

KHΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΟΝ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
(ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΣΙΝΤΩΝΗ – ΕΤΩΝ 76)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών. Η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Ο σύζυγος: Διονύσιος. Τα παιδιά: Αναστασία και Νικόλαος Κουβαράς, Αρετή και Γεώργιος Ρεβελος, Ιωάννα και Δημήτριος Πολυγένης. Τα αδέλφια: Θεόδωρος και Τασία Τσιντώνη, Αστέρω και Χρήστος Κουτελιώτης, Μαρία (χήρα) Χαρ. Τζουβαλα, Παναγιώτης και Μαρία Τσιντώνη, Κωνσταντίνος και Βάσω Τσιντώνη, Νικόλαος και Ιωάννα Τσιντώνη, Σπυριδούλα (χήρα) Αλ. Τσιντώνη. Τα εγγόνια: Διονυσία, Παναγιώτης, Δημήτριος, Διονύσιος, Χριστόφορος. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

ΚΗΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΟΛΥΜΠΙΑ (σύζ.) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρεπάνου Αχαΐας.
Ο σύζυγος: Γεώργιος. Τα τέκνα: Δήμητρα και Παναγιώτης Πηλιούρας, Ελένη και Νικόλαος Σταυρόπουλος. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

ΚΗΔΕΙΕΣ
Την πολυαγαπημένη μας
ΜΑΡΙΝΑ (χήρα) ΓΕΩΡΓ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 68)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θολού Ζαχάρως.
Τα παιδιά της: Αγγελική και Αντώνης, Παναγιώτα. Τα εγγόνια της: Μαρίνα, Γιώργος. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την πολυαγαπημένη μας
ΑΓΛΑΪΑ (χήρα) ΜΑΡ. ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.
Ο σύζυγος. Τα παιδιά της. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον αγαπημένο μας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (ΛΑΜΠΗ) ΚΩΝ. ΔΑΣΚΑΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 79)
Κηδεύουμε  Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Η σύζυγος: Αικατερίνη. Τα τέκνα: Βικτώρια, Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνος. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς. Οι αδελφικοί του φίλοι.
*Παράκληση, αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να προσφερθούν στην «Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.
Γραφείο Τελετών ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ. Α΄ Πανεπιστημίου 15 – Τηλ.: 2610-436.425. Τηλ. οικίας: 2610-641.360, κινητό: 6932-324.062. Β΄ Πατρών-Πύργου 214 (Βραχνέικα).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Απότακτος αστυνομικός συνελήφθη για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πάνω από τρία χρόνια, ο απότακτος αστυνομικός φέρεται να εξαπατούσε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Αιτωλοακαρνανία, αρπάζοντας 125 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου. Ο 40χρονος, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων που κατοικούν σε χωριό της περιοχής της Αμφιλοχίας, απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς τους έχοντας τις τραπεζικές τους κάρτες σύμφωνα με το agrinionews.

Από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2021 φέρεται να πήρε τμηματικά με διάφορες προφάσεις, το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πρόσφατα οι ηλικιωμένοι εκμυστηρευτήκαν την υπόθεση σε οικείους τους και στη συνέχεια έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία. Κατά την έρευνα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκε και ένα αεροβόλο για το οποίο δεν είχε άδεια και για το λόγο αυτό κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περι όπλων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα