Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Το Κελάρι της Γιαγιάς»-Mε επιτυχία η δράση του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Κελάρι της Γιαγιάς», που διοργανώθηκε ξανά φέτος από το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών! Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής διακοπής, «Το Κελάρι της Γιαγιάς», ο θεσμός που καθιέρωσε το ΛτΕ Πατρών και πρωτοξεκίνησε το 1992 από μια απλή ιδέα της κα Λένας Βρη άνοιξε και πάλι τις πύλες του για να υποδεχθεί τους καλεσμένους του, αυτή τη φορά στον φιλόξενο και γιορτινό χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Σπιτικά παραδοσιακά εδέσματα, χειροποίητες εικαστικές δημιουργίες, γεύσεις και εικόνες, χρώματα και αρώματα κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, δίνοντας στους καλεσμένους μας την ευκαιρία για μια κυριακάτικη απόδραση στον κόσμο των γυναικών που ξέρουν να «πασπαλίζουν» με έμπνευση και θαλπωρή την καθημερινότητα και τη γιορτή!

Και επειδή ο πλούτος της παράδοσης δεν περιορίζεται μόνο σε γεύση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι φίλες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, παρουσίασαν το μοναδικής αισθητικής χειροποίητο ενθύμιο για τα 200 Χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Ένα πολύτιμο αναμνηστικό δώρο, που δημιουργήθηκε με έμπνευση, μεράκι και αγάπη για την ελληνική παράδοση και την ελληνική ιστορία. Παράλληλα, τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής παρουσίασαν τα ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δημιούργησαν με κέφι και έμπνευση! Από την άλλη, τα μέλη και οι φίλες του λυκείου συνέθεσαν τα γούρια της νέας χρονιάς, κέντησαν στο χέρι όμορφους σελιδοδείκτες, έφτιαξαν ξεχωριστά κοσμήματα, διακόσμησαν με μεράκι τα κηροπήγια για να ζεστάνουν με τη φλόγα τους το σπιτικό μας και επιμελήθηκαν με περίσσιο γούστο χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, όπως είχε εκ των προτέρων ανακοινωθεί.
Η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΛτΕ Πατρών ευχαριστούν τον κόσμο για την εγκάρδια αποδοχή και την στήριξη του.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement