Connect with us

Μαγειρική

Φασολάδα χορταρικών με αρωματικά

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300γρ. φασόλια ξερά

250γρ. χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, λάπαθα, σέσκουλα) χονδροκομμένα

120ml ελαιόλαδο

200ml ζωμό λαχανικών (1 κύβος)

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 τομάτα αποφλοιωμένη, τριμμένη χωρίς τη φλούδα

χυμός 1 λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και πετάτε το νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι και πετάτε το νερό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε μέσα τα φασόλια και αρκετό νερό (τόσο ώστε να τα σκεπάζει καλά). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 40 λεπτά να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτετε τότε τα χόρτα την τομάτα, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια. Λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement