Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εργαλείο καινοτόμου ανάπτυξης- Ξεκίνησε η  7η  Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Με εξαιρετικού ενδιαφέροντος εισηγήσεις από  εκπροσώπους της πολιτείας των funds, τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου, της κομβικής σημασίας της  Ανάπτυξης μέσα από την Καινοτομία  και την Μεταφορά Τεχνογνωσίας, ξεκίνησαν  χθες  στις 10:00 π.μ. στο Συνεδριακό  Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών οι εργασίες  της 7ης   Έκθεσης καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ, η οποία θα ολοκληρωθεί  αύριο 6 Δεκεμβρίου 2021.

Την τελετή έναρξης  των εργασιών  της εν λόγω 7ης Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 6:00 μ.μ.  με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, προλόγισε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης  Καθηγητής Π. Δημόπουλος. Ως  πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρωτεργάτης της επιτυχημένης φετινής  Έκθεσης  ο Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος στον χαιρετισμό καλωσορίσματος   επισήμανε  μεταξύ άλλων,   την  ιδιαίτερη βαρύτητα της έκθεσης ως εργαλείο της περαιτέρω καινοτόμου ανάπτυξης. Στόχευση, όπως ανέφερε,  αυτή  η επιτυχημένη έκθεση  να  πάρει νομική μορφή,  ώστε να αποτελέσει  έναν ακόμη ισχυρό μοχλό ενίσχυσης και από τη σύνθεση  έρευνας και καινοτομίας μέσω  της μεταφοράς τεχνογνωσίας, να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και επίκεντρο τους νέους και την ευημερία των πολιτών.

ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΡΕΥΝΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ.

Το βαρύ εκτόπισμα του Υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη,  ως  κεντρικού ομιλητή,   προσείλκυσε  την προσοχή και  έδωσε σαφές στίγμα μέσα από την πολύπλευρη και στοιχειοθετημένη προσέγγισή  του, για  τις ευρείες δυνατότητες Ανάπτυξης που εκλύονται από το πολυεργαλείο που συντίθεται  από την  έρευνα,  την καινοτομία  και την μεταφορά τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα  μέσα από τους Χαιρετισμούς που απηύθυναν  οι κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης υφυπουργός εξωτερικών, Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,  Nίκος Ασπράγκαθος Αντιδήμαρχος,  Πλάτωνας Μαρλαφέκας Προέδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΕΦΕΠΑΕ και Χρήστος Μπούρας Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης, χρηματοδότησης και δημιουργίας νέων  συνεργασιών, ο κεντρικός ρόλος της ΠΔΕ και η κομβική σημασία του Πανεπιστημίου Πατρών ώς «μήτρα» δημιουργίας έρευνας, καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Ιδιάτερο ενδιαφέρον παρουσίασανοι πρωϊνές συνεδρίες που άρχισαν στις 10:00 π.μ. και διεξήχθησαν  σε δύο αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου με σημαντικές θεματικές όπως οι : Διανοητική Ιδιοκτησία και μεταφορά Τεχνολογίας, Χρηματοδότηση Βασικής Έρευνας, Βιομηχανικά Διδακτορικά upatras IQ, Συζήτηση σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνολογίας στις συνεργασίες ερευνητικού και ιδιωτικού τομέα. Για τα βιομηχανικά διδακτορικά δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και αναπτύχθηκε η σημαντικότητά τους  ως απόλυτα συνδετικού κρίκου με την βιομηχανία και την αγορά.

Δ.ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ: « ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ»

Στην αίθουσα 2 του Συνεδριακού Κέντρου και ώρα 1:00 μ.μ έως 2:00 από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων  του Πανεπιστήμιο Πατρών, παρουσιάστηκε η  θεματική «Το Πανεπιστήμιο υποδέχεται τους αποφοίτους του».  Το καλοσώρισμα  και  η επίσημη παρουσίαση του κοινωνικού δικτύου των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών  Καθηγητή  Διονύσιο Μαντζαβίνο. Στην παρουσίαση ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης Δ. Μαντζαβίνος παρουσίασε αναλυτικά το κοινωνικό δίκτυο των αποφοίτων, επεσήμανε τη σημαντικότητα της διατήρισης των σχέσεων  μεταξύ αποφοίτων και Πανεπιστημίου  που δρούν παραγωγικά με αμφίπλευρα οφέλη.

Χριστίνα Σούζη: «Ότι έγινα το οφείλω στο Πανεπιστήμιο Πατρών»

Φορτισμένοι  συναισθηματικά ήταν όσα είπαν   οι απόφοιτοι : Κωνσταντίνος Μπέκας,  Head Advanced Scientific Computing, Citadel  Securities – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Federico  Carrasco,  Founder and CEO of the Swiss company,  Graypes  GmbH – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και ΠληροφορικήςΠαναγιώτης Κωνσταντινόπουλος,  Διευθυντής των Τμημάτων R&D και Λειτουργίας Δικτύου της Coffee Island – Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών ΜηχανικώνΑλέξανδρος  Ζαπανιώτης,  Managing Director Coffee Island – Απόφοιτος  του  Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών ΜηχανικώνΧριστίνα Σούζη, Μετεωρολόγος – Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών

Κοινή συνιστώσα η  αναφορά των αποφοίτων στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το Πανεπιστήμιο Πατρών,  στην περαιτέρω εξέλιξή τους και στην καριέρα τους. «Τα καλά λόγια που ακούω ακόμα και στο δρόμο για την δουλειά μου και κυρίως η φράση «Το είπε η Σούζη» που δείχνει προφανώς ότι με έχουν καταξιώσει σε αυτό που κάνω, το οφείλω στο Πανεπιστήμιο Πατρών» είπε χαρακτηριστικά η γνωστή σε όλους    μετερεωλόγος Χριστίνα Σούζη.

 

 

Άδωνις: «Η επόμενη μεγάλη επένδυση στην Πάτρα».

 

«Η Ελλάδα αλλάζει, τα τελευταία 2,5 χρόνια τεράστιες εταιρείες που φέρνουν μεγάλες επενδύσεις. Η Πάτρα έχει Πανεπιστήμιο έχει Ερευνητικό Κέντρο μπορεί να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο στον τομέα των επενδύσεων. Έτσι που η μεγάλη επένδυση να γίνει στην Πάτρα. Το Υπουργείο και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση του Πανεπιστήμιου Πατρών στην ΠΔΕ και στο Επιμελητήριο. Η  έκθεση αυτή προσθέτει Η ευκαιρία είναι δίκη σας Η Πάτρα το αξίζει», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Αχαιός Υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτης τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, «η έκθεση πρέπει να γίνει πανευρωπαϊκή» και δήλωσε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για να προσελκύσει ομογενείς επενδυτές ώστε «να μετατρέψουμε σε ισχυρό επενδυτικό πόλο».

 

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Ανήλικοι εξπέρ στις διαρρήξεις-«Έσπασαν» 14 παιχνιδομηχανές αφαιρώντας το ποσό των 1000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 14 παιχνιδομηχανές που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της Πάτρας είχαν «ανοίξει» δύο ανήλικοι Ρομά το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα.

Πρόκειται για έναν 15χρονο και έναν 16χρονο, ο οποίος μάλιστα το είχε «σκάσει» από αναμορφωτήριο ανηλίκων του Βόλου, οι οποίοι είχαν γίνει εξπέρ στο να «σπάνε» τους κερματοδέκτες των μηχανημάτων.

Από τα δεκατέσσερα μηχανήματα που «άνοιξαν» σύμφωνα με πληροφορίες η λεία τους ξεπέρασε το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ο 16χρονος συνελήφθη, προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διότι στις 5-5-2022 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου κρατούνταν με διάταξη του Ανακριτή Πατρών. Ωστόσο, από την προανάκριση που διενήργησαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπιστώθηκε πως μαζί με 15χρονο συνεργό του είχε πλούσια δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι δύο ανήλικοι ρομά κατηγορούνται για πέντε κλοπές, κατά το χρονικό διάστημα από 5-16 Μαΐου, στην περιοχή του Φάρου, των Υψηλών Αλωνίων ακόμα και στην περιοχή της Βενιζέλου.

«Χτυπούσαν» τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες και αφαιρούσαν τους κερματοδέκτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επικρατεί έντονος προβληματισμός από την παραβατική δράση των ανηλίκων στην περιοχή μας.

Τα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» ανήλικους κυρίως ρομά έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και δράστες ηλικίας κάτω των 12 ετών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η Ασφάλεια Πατρών το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει περιστατικά σχεδόν καθημερινά που αφορούν κυρίως σε κλοπές με αποτέλεσμα να εξελίσσεται διαρκώς ένα ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της αχαϊκή αλλά και σε συνοικίες.

Το πρόβλημα της παραβατικότητας των ανηλίκων εξακολουθεί να αποτελεί “πονοκέφαλο” για την ΕΛ.ΑΣ. καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας καθημερινά απασχολούνται με κλοπές και διαρρήξεις με συμμετοχή των ανηλίκων. Μάλιστα, τα εν λόγω περιστατικά καλύπτουν το 40% στα οποία καλείται να επέμβει η Αστυνομία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο “αστυνομικός”, απέσπασε 8.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου άνδρα.

προσποιούμενος τον αστυνομικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα της απαίτησε χρηματικό ποσό για να αποφύγει το τελευταίο τις ποινικές συνέπειες. Η παθούσα εξαπατήθηκε από τον δράστη, ο οποίος της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρολίνα Ακινόσογλου: «Σε εξέλιξη και υπό παρατήρηση ο ιός»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την επισήμανση ότι πρόκειται για μεταδοτική νόσο που έχει εμφανίσει πρόσφατα κρούσματα σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και την ανησυχία ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα πάρει διάσταση πανδημίας εμφανίζεται η αν. Καθηγήτρια Παθολογίας /Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου «Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που προέρχεται από άγρια ζώα όπως τα τρωκτικά και τα πρωτεύοντα θηλαστικά και περιστασιακά μεταδίδεται στους ανθρώπους.

Τα περισσότερα ανθρώπινα κρούσματα έως τώρα εμφανίζονταν στην κεντρική και δυτική Αφρική, όπου η ασθένεια είναι ενδημική. Είναι η πρώτη φορά που ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων φαίνεται να εξαπλώνεται σε ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν στην Αφρική.

Στην Ευρώπη, μολύνσεις έχουν αναφερθεί στη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ενδιαφέρον να μελετηθεί παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περιπτώσεις δεν συνδέονται όλες, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν πολλαπλές αλυσίδες μετάδοσης. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής και γενετήσιας επαφής με μολυσμένα άτομα, τουτέστιν μέσω των σωματικών τους υγρών, αλλά και από τα ρούχα ή τα σεντόνια τους. Οι ασθενείς πρέπει να απομονώνονται και οι κανόνες ατομικής υγιεινής πρέπει να χρησιμοποιούνται από όλους.

Η διάγνωση γίνεται με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις και η νόσος εμφανίζεται με πυρετό, κακουχία, μυϊκούς πόνους και στην εξέλιξή της με εξανθήματα ». Η ίδια υπογραμμίζει ότι η νόσος βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται επισταμένως το φαινόμενο στον παγκόσμιο χάρτη «Επομένως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για την εξέλιξη της νόσου και ποια μορφή ενδεχομένως πάρει. Όσον αφορά την θνητότητα εξηγεί «Συνήθως εμφανίζεται με ήπια νόσηση. Κάποιος όμως στέλεχος του ιού μπορεί να επιφέρει θνητότητα από 1-10%»

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα