Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Ντέρμπι» για τρεις-Όλα ανοικτά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, για τους τρεις από τους έξι υποψηφίους, αναμένεται να εξελιχθεί ο σημερινός, πρώτος, γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης, διεκδικούν με αξιώσεις το πέρασμα τους στον δεύτερο γύρο. Στον αντίποδα, οι Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, βάσει των γκάλοπ, δεν έχουν καμία πιθανότητα να περάσουν στο δεύτερο γύρο, και ως εκ τούτου αναμένεται να περιοριστούν σε έναν ρυθμιστικό ρόλο.
Στις σημερινές εκλογές έχουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής που είναι γεννηθέντες έως τις 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους.
Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου, να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας υποβάλλοντας σχετική αίτηση, με την οποία βεβαιώνουν ότι δεν είναι μέλη άλλου πολιτικού κόμματος. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα των εκλογών και καθυστερήσεις για την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής (https://kinimaallagis.gr/) και συνίσταται για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος η εκτύπωσή της και η συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα.
Για την ταυτοποίησή των ψηφοφόρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
Για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ, προσερχόμενοι στα εκλογικά τμήματα.
Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας – ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Κατά την αναμονή τους, εκτός του κέντρου, υποχρεωτικά θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement