Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανηγυρίζει ο Άγιος Νικολάος

Published

on

Ξεκινούν από σήμερα οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρωνος, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης. Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός, ενώ στις 10 το βράδυ θα ψαλεί ιερά αγρυπνία στην οποία θα ιερουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Π. Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Αύριο, ανήμερα της εορτής στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και θα ακολουθήσει χειροτονία διακόνου. Στις 11 το πρωί θα τελεστεί η καθιερωμένη δοξολογία του Πολεμικού Ναυτικού παρουσία αρχών και φορέων, ενώ στις 6 μ.μ. θα ακολουθήσει αρχιερατικός μεθεόρτιος εσπερινός.
Στις 9 το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Λεύκα Πατρών. Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στις 10 -12:30 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, ενώ αύριο το πρωί ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία παρουσία του Αρχιμανδρίτη π. Προκόπιου Κόρδα. Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ακολουθία ιερού ευχελαίου μετά παρακλήσεως προς τον Άγιο Νικόλαο.
ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΠΑΛΑ
Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα γνωστοποίησε πως δεν θα ανοίξει τις πύλες της φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. Δεκεμβρίου) και δεν θα είναι προσβάσιμη στους ευλαβείς προσκυνητές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement