Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Αγριογούρουνο στιφάδο στη γάστρα με σφολιάτα            

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φύλλο σφολιάτας

2,5 κιλά αγριογούρουνο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

4 κουτ. σούπας μέλι

100 ml ουίσκι

400 ml κόκκινο κρασί

300 ml ζωμό κοτόπουλου

3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 ξυλάκια κανέλας

Για τα κρεμμύδια στιφάδο

2 κιλά κρεμμύδια κοκκάρια, καθαρισμένα και χαραγμένα στα 4

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 κουτ. σούπας ξίδι

Για τη μαρινάδα

400 ml κόκκινο κρασί

100 ml ουίσκι

10 κόκκους μπαχάρι

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι

1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, ολόκληρο

Εκτέλεση:

Αδειάζετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζετε μέσα το αγριογούρουνο. Καλύπτετε με μεμβράνη, το μεταφέρετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστεί για 8-10 ώρες. Κατόπιν, αφαιρείτε το κρέας από τη μαρινάδα, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το μεταφέρετε σε μια στρογγυλή γάστρα. Σουρώνετε τη μαρινάδα, πετάτε τα υγρά και μεταφέρετε τα στερεά υλικά στη γάστρα μαζί με το αγριογούρουνο. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνετε τα κρεμμύδια, ζάχαρη, ξίδι και νερό μέχρι να καλύψετε τα κρεμμύδια. Βράζετε 15΄. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε στη γάστρα. Βάζετε στη γάστρα το μέλι, το ουίσκι, το κρασί, τον ζωμό λαχανικών, τον πελτέ τομάτας, τα στικ κανέλας, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη γάστρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 3 ώρες. Βγάζετε το αγριογούρουνο από τον φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει η γάστρα και από πάνω σκεπάζετε με φύλλο σφολιάτας αντί για το καπάκι. Κολλάτε καλά τη σφολιάτα στα εξωτερικά τοιχώματα του σκεύους και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement