Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα σε νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στη Νέα Ορλεάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Δέκα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ πληρώματος και επιβατών σε κρουαζιερόπλοιο με περισσότερους από 3.000 επιβάτες που αναμένεται να αγκυροβολήσει σήμερα στη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ η υπηρεσία Υγείας της Λουιζιάνα.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway, ιδιοκτησίας της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, αναχώρησε στις 28 Νοεμβρίου από τη Νέα Ορλεάνη για κρουαζιέρα μιας εβδομάδας και έκανε στάσεις στο Μπελίζ, την Ονδούρα και το Μεξικό, διευκρίνισε η υπηρεσία Υγείας.

“Η NCL τηρεί τα αρμόζοντα πρωτόκολλα καραντίνας και απομόνωσης”, διευκρινίζει η υπηρεσία Υγείας σε μήνυμά της στο Twitter.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το δρομολόγιό του.

Όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό θα υποβληθούν σε τεστ για COVID-19 προτού αποβιβαστούν και θα λάβουν οδηγίες δημόσιας υγείας για μετά την έκθεση και για καραντίνα από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Αυτοί που θα διαγνωσθούν θετικοί στον νέο κορωνοϊό είτε θα πάνε στα σπίτια τους είτε θα αυτοαπομονωθούν, ανάλογα με τις οδηγίες των CDC, υπογράμμισε η υπηρεσία Υγείας.

Η Norwegian Cruise Line Holdings δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters, που έγινε εκτός κανονικού ωραρίου λειτουργίας, να σχολιάσει την είδηση αυτή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement