Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Ο Υψιπέτης Αετός τής Ρωμιοσύνης»-Μοναχού Μαξίμου Ιβηρίτου: Επετειακά Ανάλεκτα επί τη Διακοσιετηρίδι και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός

Δημοσιεύθηκε

στις

ΒΙΒΛΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ – ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗ

«Πλείστων αγαθών και μεγίστων επαίνων αξίους ηγούμαι γεγενήσθαι, τους τοις σώμασιν υπέρ της Ελλάδος προκινδυνεύσαντας» (Ισοκράτης).

Χρέος απαράβατο όλων των Ελλήνων είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά και η ακριβοδίκαιη στάση ζωής μας απέναντι στην ιστορική αλήθεια.

Ο λογιότατος μοναχός – πρώην Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους και επίτιμος καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης – Νικολόπουλος, εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων, με το μεγαλειώδες πολυποίκιλο συγγραφικό του έργο, έχει προσφέρει κατά καιρούς αλλά και σήμερον τα μέγιστα στην ιστοριογραφία της χώρας μας, αλλά και σε αυτήν ακόμη την υπόθεση της εθνικής – ιστορικής υπόστασης της πατρίδας μας, που στις μέρες μας βάλλεται, αλλά δεν καταβάλλεται!

Σημαντικό σταθμό στην Καλαβρυτινή ιστοριογραφία και όχι μόνο θα αποτελεί το επιστημονικά γραμμένο και τεκμηριωμένο, προ έτους εκδοθέν βιβλίο του, με τίτλο «Φωτειναί Καλαβρυτιναί Σελίδες 1821 (Ιστορικόν Λεύκωμα επί τη Διακοσιετηρίδι 1821-2021)». Παράρτημα δε αυτού αποτελεί και το πρόσφατα εκδοθέν παρουσιαζόμενο βιβλίο του «Ο Υψιπέτης Αετός της Ρωμιοσύνης Αρχιεπίσκοπος – Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός».

Ροή ειδήσεων

Advertisement