Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτό αποκάλυψε ο διάσημος καρδιοχειρουργός Sir Magdi Yacoub, από το Imperial College και το Aswan Heart Centre, μιλώντας στο 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομοτίμων Καθηγητών, με θέμα την «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας».

Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν και τρείς διαπρεπείς Έλληνες Καθηγητές, διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Όπως εξήγησε ο διάσημος Καρδιοχειρουργός, που μίλησε με αφετηρία το παρόν και το μέλλον της μεταμόσχευσης οργάνων, «H καρδιά παρουσιάζει ένα είδος νόσου Alzheimer λόγω παθολογικών αλλοιώσεων των πρωτεϊνών -πρωτεοτοξικότητας».

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το Κάπνισμα και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το κάπνισμα φαίνεται να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εξάπλωση, βαριά νόσηση και θάνατο από COVID-19.

Ροή ειδήσεων

Advertisement