Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για μία δόση)

100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

280 γρ. αλεύρι μπλε (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο)

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και πλάθετε καλά ώστε να δημιουργήσετε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Παίρνετε τη ζύμη και την τοποθετείτε επάνω στο τραπέζι, ή σε μεγάλο πάγκο, ανάλογα, και την ανοίγετε με τον πλάστη μέχρι να φτάσει στο πάχος που θέλετε να έχουν τα μπισκότα. Καλό είναι να μην την κάνετε πολύ χοντρή γιατί δεν θα ψηθεί ομοιόμορφα. Έχετε έτοιμες τις κουπ πατ με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια και αρχίζετε το κόψιμο. Κάθε φορά που μεταφέρετε τα σχέδια σε ταψί που έχετε καλύψει πρώτα με λαδόκολλα, παίρνετε τη ζύμη που περισσεύει, την ξαναπλάθετε, την ανοίγετε και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η πρώτη ύλη! Γεμίζετε ένα ή δύο ταψιά (καλό είναι να μην τα κολλήσετε μεταξύ τους γιατί αυτά απλώνουν λίγο με το ψήσιμο) και τα τοποθετείτε στις ράγες του φούρνου τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 180°C στον αέρα. Σε ένα 10λεπτο είναι έτοιμα ή μόλις ροδίσουν (ανάλογα με τον φούρνο). Μπορεί να τα δείτε κάπως μαλακά ακόμη, όμως μην τρομάξετε. Θα σκληρύνουν πολύ γρήγορα. Αν τα αφήσετε περισσότερο από όσο χρειάζεται, όμως, θα γίνουν… παξιμάδια. Στο τέλος, μπορείτε να τα αφήσετε όπως είναι ή να τα στολίσετε με διάφορους τρόπους.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement