Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με το βλέμμα στο β’ γύρο-Η Αχαΐα ψήφισε Παπανδρέου με 37,88%, η Πάτρα Ανδρουλάκη και η Αιγιάλεια Λοβέρδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, από τις οποίες και θα επιλεγεί ο έκτος κατά σειρά πρόεδρος της δημοκρατικής παράταξης έχουν στραφεί από χθες τα βλέμματα μετά και την ανάδειξη των «μονομάχων», Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος στις κάλπες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την αναγέννηση της παράταξης και την επιστροφή της στη λαϊκή της βάση, αποτελώντας ταυτόχρονα, την αφετηρία για την πολιτική δράση που πρέπει να αναλάβει ο επόμενος πρόεδρος, ώστε το κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι απλά ρυθμιστικό παράγοντα.
Στην Αχαΐα προσήλθαν και ψήφισαν 11.440 πολίτες (6.736 είχαν ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του 2017), με τον Γιώργο Παπανδρέου να λαμβάνει 4.333 ψήφους, τον Νίκο Ανδρουλάκη 3.921, τον Ανδρέα Λοβέρδο 2.372, τον Παύλο Γερουλάνο 227, τον Παύλο Χρηστίδη 225 ψήφους και Χάρης Καστανίδης 199.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως ήταν αναμενόμενο ήρθε πρώτος στους Δήμους Ερυμάνθου και Καλαβρύτων, σε περιφερειακά τμήματα της Πάτρας, όπως το Νότιο και Αρκτικό Διαμερίσματα και η Οβρυά, ενώ οι πιο δυνατές «κάλπες» για τον Νίκο Ανδρουλάκη αποδείχτηκαν αυτές της Κ. Αχαΐας και του κέντρου της πόλης, δηλαδή του 11ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου. Μάλιστα στο 2ο Γυμνάσιο στην κάλπη της σπουδάζουσας νεολαίας, ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 600 ψήφους έναντι 101 που πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου. Όσον αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο η Αιγιάλεια τον κατέταξε στη 2η θέση με την Ακράτα να τον βγάζει πρώτο, ενώ τις περισσότερες ψήφους είχε και στις δύο κάλπες του Ρίου.
Αντίστοιχα, και ο Παύλος Γερουλάνος πήρε τις περισσότερες ψήφους στο Ρίο, ο Παύλος Χρηστίδης στο Αίγιο και ο Χάρης Καστανίδης επίσης, στο Αίγιο.
OMAΛΑ ΚΥΛΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά σε γενικές γραμμές, αν και η αυξημένη συμμετοχή φαίνεται πως αιφνιδίασε ακόμη και τις εκλογικές επιτροπές, που έψαχναν ψηφοδέλτια τα οποία είχαν εξαντληθεί. «Η διαδικασία κύλησε σχετικά ομαλά. Η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε βέβαια κάθε προσδοκία και σημείωσε αύξηση περίπου 60% σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2017, υποχρεώνοντας τα μέλη της επιτροπής να αναζητούν ψηφοδέλτια και φακέλους οι οποίοι εξαντλήθηκαν. Ευχαριστώ τους επαγγελματίες συμπολίτες που ενεργοποιήθηκαν άμεσα, κάλυψαν τα κενά και συνετέλεσαν στην απρόσκοπτη εξέλιξη της διαδικασίας αλλά και μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών για την εθελοντική διεκπεραίωση των καθηκόντων τους και τη συνεργασία» τόνισε στη «Γ» ο συντονιστής της όλης διαδικασίας, εκ μέρους της Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ρούσσος.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΑΧΑΪΑ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37,88%
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 34,27%
ΛΟΒΕΡΔΟΣ 20,73%
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 1,98%
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ 1,97%
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ 1,74%

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΚΡΑΤΑ
Ψήφισαν 476

Λοβέρδος 222
Ανδρουλάκης 133
Παπανδρέου 58
Καστανίδης 13
Χρηστίδης 6
Γερουλάνος 3

ΑΙΓΙΟ (1ο τμήμα)
Ψήφισαν 556

Λοβέρδος 174
Παπανδρέου 170
Ανδρουλάκης 126
Χρηστίδης 13
Γερουλάνος 12
Καστανίδης 6

ΑΙΓΙΟ (1ο τμήμα)
Ψήφισαν 301

Παπανδρέου 95
Ανδρουλάκης 83
Λοβέρδος 76
Χρηστίδης 26
Καστανίδης 12
Γερουλάνος 6

ΑΙΓΙΟ (2ο τμήμα)
Ψήφισαν 389

Παπανδρέου 105
Ανδρουλάκης 93
Λοβέρδος 87
Καστανίδης 78
Χρηστίδης 14
Γερουλάνος 9

Κ. ΑΧΑΪΑ (1ο τμήμα)
Ψήφισαν 687

Ανδρουλάκης 308
Παπανδρέου 271
Λοβέρδος 72
Καστανίδης 3
Χρηστίδης 4
Γερουλάνος 3

ΣΑΓΕΪΚΑ
Ψήφισαν 387

Παπανδρέου 213
Ανδρουλάκης 111
Λοβέρδος 56
Καστανίδης 2
Χρηστίδης 2
Γερουλάνος 0

ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ
Ψήφισαν 353

Παπανδρέου 194
Ανδρουλάκης 99
Λοβέρδος 34
Γερουλάνος 19
Χρηστίδης 4
Καστανίδης 3

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ
Ψήφισαν 446

Παπανδρέου 371
Ανδρουλάκης 49
Λοβέρδος 11
Χρηστίδης 6
Γερουλάνος 2
Καστανίδης 0

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Ψήφισαν 251

Παπανδρέου 83
Ανδρουλάκης 81
Λοβέρδος 68
Χρηστίδης 6
Καστανίδης 4
Γερουλάνος 4

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
Ψήφισαν 185

Παπανδρέου 98
Λοβέρδος 49
Ανδρουλάκης 26
Καστανίδης 0
Χρηστίδης 3
Γερουλάνος 4

ΝΟΤΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Ψήφισαν 1.261

Παπανδρέου 613
Ανδρουλάκης 362
Λοβέρδος 211
Χρηστίδης 24
Γερουλάνος 19
Καστανίδης 13

ΡΙΟ
Ψήφισαν 879

Λοβέρδος 289
Παπανδρέου 271
Ανδρουλάκης 236
Γερουλάνος 51
Χρηστίδης 20
Καστανίδης 10

ΑΡΚΤΙΚΟ
Ψήφισαν 534

Παπανδρέου 240
Ανδρουλάκης 137
Λοβέρδος 118
Χρηστίδης 19
Γερουλάνος 12
Καστανίδης 6

ΟΒΡΥΑ
Ψήφισαν 840

Παπανδρέου 421
Ανδρουλάκης 198
Λοβέρδος 190
Χρηστίδης 15
Καστανίδης 6
Γερουλάνος 5

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
Ψήφισαν 1.659

Ανδρουλάκης 776
Παπανδρέου 437
Λοβέρδος 338
Γερουλάνος 40
Χρηστίδης 29
Καστανίδης 24

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Ψήφισαν 2.236

Ανδρουλάκης 1.103
Παπανδρέου 653
Λοβέρδος 377
Γερουλάνος 38
Χρηστίδης 34
Καστανίδης 19

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πονοκέφαλος» το MyData για τους φοροτεχνικούς- Δόθηκε χθες παράταση μέχρι 15/6 για τα παραστατικά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Δεκτό έγινε το αίτημα των φοροτεχνικών για ολιγοήμερη παράταση υποβολής εσόδων των επιχειρήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα, Mydata, η οποία έληγε στις 27 Μαΐου.

Χθες το απόγευμα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Το αίτημα είχε διαβιβαστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), η οποία υποδεχόμενη τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δοθεί παράταση για τη διαβίβαση των παραστατικών των επιχειρήσεων στο Mydata προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία που ορίζεται.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης επισημαίνει στην «Γ» πως «τόσο ο Σύλλογός μας όσο και η ΠΟΦΕΕ είχαμε ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής των εσόδων των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα mydata διότι τα φοροτεχνικά γραφεία έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των φορολογικών δηλώσεων. Επιπρόσθετα, η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά για τους επαγγελματίες και έχουν ανακύψει αρκετά τεχνικά προβλήματα οπότε θεωρούμε πως η παράταση ήταν επιβεβλημένη».

Στο μεταξύ, την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, που αντικατέστησε την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ), πέραν της 27ης Μαΐου 2022, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

ANOIKTO ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και ακόμα υπάρχει περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για να τις καταθέσουν οι φορολογούμενοι.

Όπως αναφέρουν ανεπίσημες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να δοθεί παράταση έως τις 27 Ιουλίου με τέλη Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.415. 373 φορολογικές δηλώσεις στο Taxisnet από τις 6,5 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Ιουνίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο “τρέχει” η υποβολή τους είναι ακόμα χαμηλός.

Ε.Γ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τo Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Αίσωπο, πραγματοποίησαν Workshop, με θέμα το Νέο Ευρωπαϊκό
Bauhaus. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το «NewEuropeanBauhaus» που λειτουργεί ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή γίνεται το σημείο συνάντησης της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης
και της τεχνολογίας για ένα μέλλον πιο βιώσιμο, συμπεριληπτικό και όμορφο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Φωκίωνας Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας, ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την υψηλό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων φοιτητών στην πρόσκληση αυτή.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ. Γιάννης Αίσωπος, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Π. Πατρών, η Δρ. Βασιλική Πετρίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Πατρών o Δρ. Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος
Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. Αγάπη Πρώιμου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. ΡίβαΛάββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο workshop συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φοιτητέςτου Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών σε ένα κλίμα εξαιρετικό, παρουσιάζοντας πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής των αρχών της σχολής Bauhaus και αναζητήθηκαν ιδέες για το Νέο, που
επιδιώκει ένα μέλλον βιώσιμο, πράσινο, συμπεριληπτικό προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Αγωνία τέλος για την 86χρονη από τη Σκοτάνη Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 86χρονη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν χθες το απόγευμα στην Σκοτανη Καλαβρύτων.
Μετά από αναζητήσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής η 86χρονη, που έπασχε από άνοια, εντοπίστηκε σε μια ρεματιά. Ανασύρθηκε από το σημείο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί πως ετοιμαζόταν να μεταβεί η 6η ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να προβεί σε αναζητήσεις, αλλά ευτυχώς η αγνοούμενη εντοπίστηκε πριν πέσει το σκοτάδι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα