Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με το βλέμμα στο β’ γύρο-Η Αχαΐα ψήφισε Παπανδρέου με 37,88%, η Πάτρα Ανδρουλάκη και η Αιγιάλεια Λοβέρδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, από τις οποίες και θα επιλεγεί ο έκτος κατά σειρά πρόεδρος της δημοκρατικής παράταξης έχουν στραφεί από χθες τα βλέμματα μετά και την ανάδειξη των «μονομάχων», Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος στις κάλπες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την αναγέννηση της παράταξης και την επιστροφή της στη λαϊκή της βάση, αποτελώντας ταυτόχρονα, την αφετηρία για την πολιτική δράση που πρέπει να αναλάβει ο επόμενος πρόεδρος, ώστε το κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι απλά ρυθμιστικό παράγοντα.
Στην Αχαΐα προσήλθαν και ψήφισαν 11.440 πολίτες (6.736 είχαν ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του 2017), με τον Γιώργο Παπανδρέου να λαμβάνει 4.333 ψήφους, τον Νίκο Ανδρουλάκη 3.921, τον Ανδρέα Λοβέρδο 2.372, τον Παύλο Γερουλάνο 227, τον Παύλο Χρηστίδη 225 ψήφους και Χάρης Καστανίδης 199.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως ήταν αναμενόμενο ήρθε πρώτος στους Δήμους Ερυμάνθου και Καλαβρύτων, σε περιφερειακά τμήματα της Πάτρας, όπως το Νότιο και Αρκτικό Διαμερίσματα και η Οβρυά, ενώ οι πιο δυνατές «κάλπες» για τον Νίκο Ανδρουλάκη αποδείχτηκαν αυτές της Κ. Αχαΐας και του κέντρου της πόλης, δηλαδή του 11ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου. Μάλιστα στο 2ο Γυμνάσιο στην κάλπη της σπουδάζουσας νεολαίας, ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 600 ψήφους έναντι 101 που πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου. Όσον αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο η Αιγιάλεια τον κατέταξε στη 2η θέση με την Ακράτα να τον βγάζει πρώτο, ενώ τις περισσότερες ψήφους είχε και στις δύο κάλπες του Ρίου.
Αντίστοιχα, και ο Παύλος Γερουλάνος πήρε τις περισσότερες ψήφους στο Ρίο, ο Παύλος Χρηστίδης στο Αίγιο και ο Χάρης Καστανίδης επίσης, στο Αίγιο.
OMAΛΑ ΚΥΛΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά σε γενικές γραμμές, αν και η αυξημένη συμμετοχή φαίνεται πως αιφνιδίασε ακόμη και τις εκλογικές επιτροπές, που έψαχναν ψηφοδέλτια τα οποία είχαν εξαντληθεί. «Η διαδικασία κύλησε σχετικά ομαλά. Η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε βέβαια κάθε προσδοκία και σημείωσε αύξηση περίπου 60% σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2017, υποχρεώνοντας τα μέλη της επιτροπής να αναζητούν ψηφοδέλτια και φακέλους οι οποίοι εξαντλήθηκαν. Ευχαριστώ τους επαγγελματίες συμπολίτες που ενεργοποιήθηκαν άμεσα, κάλυψαν τα κενά και συνετέλεσαν στην απρόσκοπτη εξέλιξη της διαδικασίας αλλά και μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών για την εθελοντική διεκπεραίωση των καθηκόντων τους και τη συνεργασία» τόνισε στη «Γ» ο συντονιστής της όλης διαδικασίας, εκ μέρους της Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ρούσσος.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΑΧΑΪΑ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37,88%
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 34,27%
ΛΟΒΕΡΔΟΣ 20,73%
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 1,98%
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ 1,97%
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ 1,74%

Ροή ειδήσεων

Advertisement