Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πικάντικο καλαμάρι          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό καλαμαράκια μέτρια προς μικρά, καθαρισμένα και κομμένα (στα 3 το σώμα και στα 2 το κεφάλι)

50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτριες σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια

200ml κρασί λευκό ξηρό

800γρ. τομάτες ψιλοκομμένες (κονκασέ ή φρέσκες στην εποχή τους)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις τομάτες. Αφού πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement