Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Αναγκαιότητα για τη χώρα ο διακανονισμός των χρεών-Τηλεδιάσκεψη από το Επιμελητήριο Αχαϊας για τη ρύθμιση των οφειλών

Δημοσιεύθηκε

στις

Εάν δεν ρυθμιστούν τα χρέη, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσαμε ως χώρα και ως κοινωνία.

Αυτό είναι το μήνυμα που εστάλη από την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες», που διοργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Αχαϊας.
Αναφερόμενος στον συγκεκριμένο νόμο, ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Υποστήριξης της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Χαράλαμπος Κώστογλου επεσήμανε ότι ήδη αρκετοί πολίτες έχουν ανταποκριθεί, επισημαίνοντας τα εξής: «Υπάρχουν πολλές προσδοκίες γιατί υπάρχει ανάγκη για ρύθμιση χρεών από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Είναι ένας πολύ καλός νόμος, με εξαιρετικά εργαλεία, που έρχεται να δώσει λύσεις στο κρίσιμο πρόβλημα της υπερχρέωσης».
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε την αναγκαιότητα για τη διευθέτηση των χρεών, ως ζητούμενο για την πορεία της χώρας, αλλά και της κοινωνίας.
Στη διάρκεια της ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκαν:
-Το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών- παροχή 2ης ευκαιρίας
– Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπου προβλέπεται και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 240 δόσεις
-Η ρύθμιση οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων.
Μετά από την παρουσίαση, υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτων Μαρλαφέκας ευχαρίστησε τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση της τηλεδιάσκεψης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement