Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαιός, 33 ετών, Γραμματέας της ΝΔ-Αύριο η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και η πανηγυρική εκλογή του Παύλου Μαρινάκη

Published

on

Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θα είναι και επίσημα από αύριο το απόγευμα ο Παύλος Μαρινάκης, καθώς κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, αναμένεται η πανηγυρική εκλογή του.

Η ανάδειξή του στη θέση αυτή είναι η υψηλότερη κομματική θέση που λαμβάνει Αχαιός και μάλιστα, ίσως ο κ. Μαρινάκης να γίνει και ο νεότερος Γραμματέας στην ιστορία του κόμματος, αφού είναι μόλις 33 ετών.

Η διαδικασία θεωρείται τυπική δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα και ο Αχαιός δικηγόρος είναι επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη πάρα πολλών υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής έχει οριστεί για τις 5 αύριο το απόγευμα στο ξενοδοχείο Wydham Grand Athens και θα είναι «υβριδική», δηλαδή τόσο με αυτοπρόσωπη παρουσία, όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης. Μοναδικό θέμα θα είναι η εκλογή του νέου Γραμματέα, η οποία – όπως ορίζει το καταστατικό – θα γίνει με κάλπη (φυσική και ηλεκτρονική). Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη συνεδρίαση και στην εκλογική διαδικασία έχουν τα 423 ex oficcio και εκλεγμένα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.
Η εφορευτική επιτροπή απαρτίζεται από τους, Γιάννη Τραγάκη (πρόεδρος), Χρήστο Κέλλα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργο Κατσαούνο και Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΡΥΦΗ

Το όνομα «Παύλος Μαρινάκης» είναι από τα πιο γνωστά στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και ιδιαίτερα, στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο παππούς του σημερινού προέδρου της ΟΝΝΕΔ (και από αύριο Γραμματέας της ΝΔ) υπήρξε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα όσο και σεβαστά στελέχη του κόμματος στην περιοχή. Δικηγόρος, αυτοδιοικητικός, πολιτευτής, άνθρωπος των γραμμάτων, συγγραφέας, ο αείμνηστος Παύλος Μαρινάκης που έφυγε από τη ζωή το 2017, άφησε πίσω του μία πλούσια παρακαταθήκη, τη σκυτάλη της οποίας φαίνεται πως παρέλαβε και ο εγγονός του.

Ο Παύλος Μαρινάκης ο νεότερος, γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Πάτρα, ενώ σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Από το 2012 είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο ενώ ήταν μέλος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ από τα φοιτητικά του χρόνια. Έτσι, μετά την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, διετέλεσε αρχικά αντιπρόεδρος της οργάνωσης και μετά την αποχώρηση του Κώστα Δέρβου, εκλέχτηκε πρόεδρος με το 87% των συνέδρων να εκφράζονται υπέρ του.
Εδώ και αρκετό καιρό, όπως είχε γράψει και η «Γ», το όνομα του Παύλου Μαρινάκη ακουγόταν έντονα για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ, με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει με αυτό τον τρόπο να σηματοδοτήσει ένα ισχυρό «άνοιγμα» στους νέους και την ανάγκη ανανέωσης της ΝΔ, αλλά και της ίδιας της πολιτικής.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Μαρινάκη επιβεβαιώθηκε πριν λίγες μέρες, όταν στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα, ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε την αναβολή του συνεδρίου (λόγω της έξαρσης της πανδημίας), αλλά τη συνέχιση της διαδικασίας για την εκλογή Γραμματέα, προτείνοντας τον Παύλο Μαρινάκη. Μετά την ανακοίνωση, ο κ. Μαρινάκης, είχε γράψει σε ανακοίνωσή του: «Η σημερινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού αντανακλά τη συνολική του αντίληψη για τα πράγματα, τη συνολική του θεώρηση για τους νέους ανθρώπους και για τις προοπτικές της Ελλάδας που αλλάζει. Θα έχω πάντα οδηγό μου όσα μου είπε λίγες ημέρες μετά την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ: ότι περισσότερη αξία από την ίδια τη θέση, από τον ίδιο το ρόλο, έχει ο ρόλος που θα επιλέξουμε εμείς να έχουμε. Ο ρόλος που εκείνος θέλει να δώσει σε εμάς είναι ο ρόλος του πρωταγωνιστή, του διαμορφωτή. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια: περάσαμε από τα ωραία λόγια για τους νέους, στις πράξεις, στην εμπιστοσύνη, στον ουσιαστικό ρόλο. Η σημερινή τιμή που μου κάνει αντανακλά τη μεγάλη διαφορά του χθες με το σήμερα και τη μεγάλη ελπίδα για το αύριο. Γιατί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι τα μέλη της, είναι οι άνθρωποί της, είναι η ιστορία της, αλλά είναι και το όραμα της για το μέλλον.»

Φώτης Π. Καλύβας

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement