Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Απειλητικά μηνύματα-Επίθεση ανεμβολίαστου γιατρού προς συναδέλφους του

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Η υπόθεση του βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης του Νοσοκομείου, με το ερωτηματικό -όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Γ»- να του ζητηθεί να επιστρέψει ακόμη και μισθούς, εφόσον αποδειχθεί ότι συνέχισε να εργάζεται αναιτιολόγητα ανεμβολίαστος.

Ο εν λόγω γιατρός του  «Αγ. Ανδρέα» προκάλεσε παρά ταύτα, εκ νέου, με την συμπεριφορά του. Η αντίδραση όμως, των εμπλεκόμενων με την υπόθεσή του, συναδέλφων, ήταν αυτή τη φορά, άμεση και οξεία!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

To μήνυμα, μέσω sms, έφτασε πρόσφατα σε μέλος της α΄βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Ν. Αχαϊας η οποία κατά τη διάρκεια δύο συνεχόμενων συνεδριάσεων της, στις 17 και 24/11/2021, έκρινε ως ανεπαρκή τα δικαιολογητικά (αιτήσεις αδειών και εργαστηριακές εξετάσεις) διαδικασία μέσω της οποίας επιχείρησε να παραμείνει ενεργός στην εργασία, παρά το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Χθες Τετάρτη κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Επιτροπής, μέλος της έθεσε υπόψη το μήνυμα του γιατρού, το οποίο έλαβε πρόσφατα μέσω sms, ενημερώνοντας και για τηλεφωνικές απειλές, εκ μέρος του συγκεκριμένου γιατρού.

Με αφορμή την απόφαση τη Επιτροπής που τον αφήνει ακάλυπτο εδώ και τρεις μήνες, στις συνέπειες του νόμου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο γιατρός επικαλείται τη «θεία δίκη| για τους συναδέλφους του που του ανέστειλαν τη μακρά απουσία που θέλησε να εξασφαλίσει, μέσω αναρρωτικής!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Έθεσα το περιεχόμενο του μνήματος υπόψη της Επιτροπής. Πραγματικά δεχόμαστε απειλές, τηλεφωνικά αλλά και μέσω συγκεκριμένου sms. Είναι πράξεις απαράδεκτες από συνάδελφο τον οποίο εμείς τον πήραμε και τηλέφωνο για να δούμε αν είναι καλά, ενώ καλά – καλά δεν γνωρίζαμε αν είναι εμβολιασμένος. Ενημερώσαμε και τη διοίκηση του Νοσοκομείου για το θέμα» ανέφερε χθες στη «Γ» τo  μέλος της Επιτροπής, Ιατρός Πνευμονολόγος, Σάκης Παπαλεξάτος.

Η πράξη προκαλεί ερωτηματικά,  καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός, με βάση και τον Κώδικα για τους δημοσίους υπαλλήλους, έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει αρμοδίως και να δικαιωθεί!

«Είμαστε μια επιτροπή θεσμοθετημένη, έχει δικαίωμα -αν θεωρεί ότι αδικήθηκε να προσφύγει και στη δευτεροβάθμια. Ποια είναι η θεία δίκη που επικαλείται; Εμείς του δώσαμε ένα μήνα άδεια. Μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού θεωρούμε ότι είναι ικανός να πάει πίσω στη δουλειά του…» σχολίασε ο κ.Παπαλεξάτος.

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ

Όπως έχει αποκαλύψει η «Γ» ο γιατρός αυτός επεδίωξε να μείνει εκτός εργασίας για ένα ολόκληρο τετράμηνο, με αφορμή το γεγονός ότι από 1/9/2021 ενεργοποιήθηκαν οι αναστολές για υγειονομικούς που δεν είχαν εμβολιαστεί, επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση.

Η Επιτροπή, με αφορμή και το θόρυβο που προκλήθηκε, απέρριψε όλες τις άδειες που είχε λάβει, μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Καμία αναρρωτική άδεια δε μιλά για σοβαρή νόσο. Κάποιος που έχει πρόβλημα με τη μέση, έχει σοβαρή νευρολογική νόσο» σύμφωνα με τον κ.Παπαλεξάτο. Οι άδειες του,  από τον «Αγ. Ανδρέα», αναφέρουν ως αιτιολογία ισχιαλγία και οσφυαλγία.


Ροή ειδήσεων

Advertisement