Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε κλίμα πόλωσης-«Ανάβουν» τα αίματα στο Κίνημα Αλλαγής, εν όψει του δεύτερου γύρου 

Published

on

Της Μαρίας Ορφανού

Στην τελική ευθεία για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής και το κλίμα έχει αρχίσει να πολώνεται και σε τοπικό επίπεδο, προκαλώντας προβληματισμό για την επόμενη μέρα από την εκλογή του νέου προέδρου.

Μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου υπάρχει έντονη διαμάχη, αποδεικνύοντας πως και οι δύο, αλλά κυρίως, ο πρώην πρωθυπουργός, είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τέλους, σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το αποτέλεσμα του β’ γύρου που αρκετοί έχουν ήδη προδικάσει.

Άλλωστε είναι εκείνος που ξεκίνησε τη «μάχη», αφήνοντας αιχμές κατά του συνυποψηφίου του σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου σε υψηλούς τόνους στρέφει τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, με επίκεντρο την θητεία του ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για παλαιοκομματικές αντιλήψεις, ενώ επαναφέρει το επιχείρημα που έχουν χρησιμοποιήσει κι άλλα στελέχη του κόμματος, ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, επειδή δεν είναι βουλευτής, «στη Βουλή θα κάνουν πάρτι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε κάθε περίπτωση από το στρατόπεδο Παπανδρέου καλλιεργείται το κλίμα ότι οι εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου θα είναι «ντέρμπι», ενώ από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει, αθροίζει τις δυνάμεις του, προσθέτοντας πλέον στους υποστηρικτές του και στελέχη που στήριξαν στον α’ γύρο τον Ανδρέα Λοβέρδο μετά και τη δήλωση του τελευταίου ότι θα τον στηρίξει.
Είναι πάντως γεγονός ότι το στρατόπεδο Ανδρουλάκη θεωρεί ότι η πραγματική «μάχη» δεν είναι η εκλογή του ως ο 6ος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θεωρούν δεδομένη, αλλά η διεύρυνση της διαφοράς, προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να αποδεχτεί… πιο εύκολα το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε αυτό θα συντελέσει καθοριστικά η συμμετοχή, καθώς αρκετοί εκτιμούν πως δεν θα είναι ίδια με αυτήν στον α’ γύρο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ο

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του Παύλου Γερουλάνου να τοποθετηθεί πρόεδρος της Κ.Ο. ο χαμένος της αναμέτρησης για τον β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Γερουλάνος δεν θέλησε να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του ενόψει της Κυριακής. Ερωτηθείς ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής μη κοινοβουλευτικού όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: «Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία».

«ΦΩΤΙΑ» ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» καθώς υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου προσεγγίζουν μέλη και φίλου του Κινήματος Αλλαγής που είχαν στηρίξει στο α’ γύρο τους άλλους υποψήφιους, ενώ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ τοπικών στελεχών με εκατέρωθεν βολές. Μία εικόνα που «πληγώνει» το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντέχει άλλες… πληγές!

Ροή ειδήσεων

Advertisement