Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Όμικρον – Σχετικά λίγα τα κρούσματα σοβαρής Covid-19 στη Νότια Αφρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παραλλαγή Όμικρον ίσως συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο σοβαρής νόσου σε σχέση με την Δέλτα, δείχνουν τα πρώτα δεδομένα από νοσοκομεία της Νότιας Αφρικής, αν και οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιδείνωσης το επόμενο διάστημα.

Λιγότερο από το ένα τρίτο των ασθενών Covid-19 που χρειάστηκαν νοσηλεία μετά την εμφάνιση της Όμικρον πάσχουν από βαριά νόσο, συγκριτικά με δύο τρίτα των ασθενών στα δύο προηγούμενα πανδημικά κύματα.

Τα δεδομένα που παρουσίασε το νοτιοαφρικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Νοσημάτων (NICD) αφορούν 1.633 νοσηλείες που αναφέρθηκαν το διάστημα 14 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της Τσουάνε, μετροπολιτικής περιοχής που περιλαμβάνει την Πρετόρια όπου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα Όμικρον.

Από τις εισαγωγές αυτές, το 31% αφορούσε βαριά περιστατικά, δηλαδή ασθενείς που χρειάζονταν οξυγόνο ή μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Συγκριτικά, το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 67% τις πρώτες εβδομάδες του πρώτου κύματος και στο 66% στις αρχές του δεύτερου κύματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement