Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Νίκος Δίπλαρος: «Στον Απόλλωνα Πάτρας Oscar έχουμε ταιριάξει μεταξύ μας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Απόλλωνας Πάτρας Oscar στην επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ μετά από 4 χρόνια έχει κάνει εντυπωσιακή αρχή με τέσσερις νίκες (επί των Ιωνικού Νίκαιας, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Περιβόλα και του Ηρακλή στο Ιβανώφειο) στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις του για την Stoiximan Basket League και ο Νίκος Δίπλαρος είναι ο δεύτερος σε αξιολόγηση παίκτης της ομάδας με 127 βαθμούς στο ranking (ενώ πρώτος είναι ο Ορλάντο Κόοουλμαν με 129).

Ο 24χρονος γκαρντ εξηγεί στο www.esake.gr ότι βασικό συστατικό της μέχρι τώρα επιτυχημένης πορείας των «μελανόλευκων» είναι ότι: «Έχουμε βρει όλοι οι παίκτες τον ρόλο μας, έχουμε ταιριάξει». Ο Δίπλαρος, ωστόσο, τονίζει ότι: «Οι 4 νίκες μας δίνουν ψυχολογία για την συνέχεια αλλά δεν μας εξασφαλίζουν την παραμονή, πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Επί προσωπικού ο 24χρονος γκαρντ εξομολογείται ότι έως τώρα κάνει το καλύτερο Πρωτάθλημα της καριέρας του και χαρακτηρίζει την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την περασμένη αγωνιστική χρονιά ως: «Τεράστιο… σχολείο».

«Όταν είσαι σε μια ομάδα συνεχείς αγώνες και προπονήσεις, μαθαίνεις κάθε μέρα να είσαι συγκεντρωμένος χωρίς να διαλέγεις ματς ή προπόνηση», υπογραμμίζει ο Δίπλαρος, ο οποίος επισημαίνει ότι η Stoiximan Basket League της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι πολύ ανταγωνιστική. Είναι ιδανικό το ξεκίνημα του Απόλλωνα Πάτρας Oscar με 4 νίκες στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις σας ήταν το πρώτο ερώτημα που απευθύναμε στον 24χρονο γκαρντ. «Σίγουρα είναι ιδανικό», απαντά ο Δίπλαρος και διευκρινίζει: «Προσπαθούμε από την αρχή της προετοιμασίας να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας με σταθερά βήματα και πιστεύω ότι θα τους πετύχουμε. Οι τέσσερις νίκες που έχουμε κάνει είναι κρίσιμες. Κάθε νίκη και αγωνιστική μετράει. Οι νίκες που έχουμε πετύχει μας δίνουν ψυχολογία για την συνέχεια, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για το Πρωτάθλημα».

-Πόσο σημαντικό είναι ότι ο Απόλλωνας Πάτρας Oscar έχει μαζί με τους Αμερικανούς και Έλληνες πρωταγωνιστές;

«Είναι πολύ σημαντικό και συμβαίνει χάρις στον κόουτς Νίκο Βετούλα και την διοίκηση της ομάδας. Δική τους επιλογή είναι να  είμαστε πρωταγωνιστές εγώ, ο Γιώργος Τσαλμπούρης, ο Γιώργος Διαμαντάκος. Έχουμε δημιουργήσει στον Απόλλωνα Πάτρας Oscar ένα καλό σύνολο, έχουμε βρει όλοι οι παίκτες τον ρόλο μας, έχουμε ταιριάξει. Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινάμε στην πεντάδα κάποιοι Έλληνες, βοηθάει και την επικοινωνία».

-Προσωπικά μέχρι στιγμής κάνεις το καλύτερο Πρωτάθλημα της καριέρας σου;

«Σίγουρα ναι. Δεν έχω ξεκινήσει ποτέ ξανά έτσι, αλλά είναι πολύ νωρίς για να κριθούμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ούτε για την ομάδα, ούτε για μένα. Πρέπει και η ομάδα και εγώ να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί η Stoiximan Basket League έχει πολύ δρόμο ακόμα».

-Πόσο σε έχει βοηθήσει η περασμένη σεζόν και η παρουσία σου στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ;

«Το να μετέχεις στο πρόγραμμα μιας ομάδας που βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης σε βοηθάει είτε παίζεις είτε όχι. Κέρδισα πράγματα, έμαθα και «έκλεψα» παραστάσεις. Το γεγονός ότι έκανα καθημερινά προπόνηση και είχα συμπαίκτες, παίκτες Ευρωλίγκας με βοήθησε πολύ στην νοοτροπία μου και αγωνιστικά.

«Έμαθα να σκέφτομαι το σήμερα»

-Ποιό ήταν το μεγαλύτερο δίδαγμα από την σεζόν του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ;

«Να διαχειρίζομαι κάθε αγώνα και προπόνηση σαν ξεχωριστή μέρα. Όταν είσαι σε μια ομάδα με τόσο έντονους ρυθμούς, συνεχείς αγώνες και προπονήσεις, μαθαίνεις να σκέφτεσαι το τώρα και όχι το μετά. Κάθε αγώνας και προπόνηση μετράει. Δεν πρέπει να αφήσεις καμία μέρα να περνάει έτσι… Χωρίς συγκέντρωση. Κάθε μέρα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος χωρίς να διαλέγεις αντίπαλο ή προπόνηση».

 -Ο κόσμος του Απόλλωνα Πάτρας Oscar τι ρόλο έχει παίξει στην πορεία σας της φετινή σεζόν;

«Χωρίς τον κόσμο του Απόλλωνα Oscar δεν θα είχαμε καταφέρει ότι έχουμε καταφέρει. Οι φίλαθλοι μας στηρίζουν την προσπάθεια μας, είναι στο παιχνίδι και ο έκτος παίκτης μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας και τον καλούμε να είναι μαζί μας και στην συνέχεια. Τον χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε και άλλες νίκες στο γήπεδο μας και τον θέλουμε δίπλα μας».

-Προσωπικά τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

«Δεν σκέφτομαι το μέλλον, κοιτάω το τώρα, το σήμερα. Να σώσουμε την ομάδα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κάθε μέρα προσπαθώ να βελτιώνομαι για να βοηθήσω τον εαυτό μου και τον Απόλλωνα Πάτρας Oscar».

– Που μπορεί να φτάσει ο Απόλλωνας Πάτρας Oscar την φετινή αγωνιστική χρονιά; Θεωρητικά βρίσκεται στα… μισά του στόχου της παραμονής με 4 νίκες.

«Στο μπάσκετ ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Οι 4 νίκες είναι ένα καλό νούμερο, ένα… μαξιλαράκι, αλλά δεν μας εξασφαλίζουν την παραμονή. Πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε την παραμονή και εάν μπορούμε να ξεπεράσουμε λίγο τα όρια μας, θα το δείξουμε στο γήπεδο. Πρώτα να σωθούμε και μαθηματικά και μετά όλα μπορούν να συμβούν».

– Ποιά είναι η άποψη σου για την Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν;

«Το Πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και γίνονται εκπλήξεις. Για πρώτη φορά τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια μετείχαν τόσες πολλές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ και δείχνει πόσο δυνατό είναι το Πρωτάθλημα. Επίσης πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στην Stoiximan Basket League. Θεωρώ ότι στην πορεία θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα και θα δούμε και άλλες εκπλήξεις».


Ροή ειδήσεων

Advertisement