Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ρεβίθια κοκκινιστά με πράσο                

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. ρεβίθια

1 πράσο μέτριο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

250γρ. χυμό ντομάτας ή 1½ κουτ. σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού πιπεριά καυτερή, τριμμένη (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς με μία πρέζα σόδα. Τα βράζετε για 2 λεπτά και τα σουρώνετε. Τα ξαναβράζετε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Φυλάξτε το νερό στο οποίο έβρασαν. Σοτάρετε το πράσο και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε την τομάτα, το αλάτι και πιπέρι. Το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τα ρεβίθια και αρκετό από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα βράζετε μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με λάχανο τουρσί ή παστό ψάρι, ελιές και χωριάτικο ψωμί. Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό με ξερά κρεμμύδια αντί για πράσο και χωρίς τομάτα. Σερβίρετε με λεμόνι.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement