Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Κοτανίδου για ΜΕΘ – «Δεν γίνεται επιλογή ασθενών αλλά διαλογή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Λεπτομέρειες για το πώς γίνονται οι εισαγωγές των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), μετά το θέμα που έχει προκύψει με τις «VIP ΜΕΘ» που κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και προκάλεσε αναταράξεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, έδωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένη γι’ αυτά που ακούγονται. Οι γιατροί νιώθουν προσβεβλημένοι και απογοητευμένοι από όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα» είπε αρχικά.

Η κ. Κοτανίδου μίλησε από την μια για αδόκιμη αναφορά της προηγούμενης εβδομάδας για ίδια φροντίδα ασθενών εντός και εκτός ΜΕΘ αλλά και για την αναφορά για κλίνες ΜΕΘ που φυλάσσονται για υψηλά πρόσωπα.

«Δεν γίνεται επιλογή ασθενών αλλά διαλογή. Η διαλογή, αφορά πολύ σοβαρά επιστημονικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Είναι κριτήρια πέντε σελίδων και αφορούν 5 μεγάλες κατηγορίες ασθενών με διαβάθμιση από το 1 έως το 5» είπε και εξήγησε:

Ροή ειδήσεων

Advertisement