Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: H… αποχή θα κρίνει το αποτέλεσμα

Published

on

 

 

Όπως εξαρχής είχαμε γράψει στη στήλη, τα δύσκολα στο ΚΙΝΑΛ, στην πραγματικότητα αρχίζουν από την επόμενη Δευτέρα, ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Προτού όμως φτάσουμε σε αυτά τα… δύσκολα, υπάρχει μπροστά μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, που είναι και η πιο καθοριστική.

Μία εκλογική αναμέτρηση με ένα φαβορί, τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και ένα ισχυρό αουτσάϊντερ που κανένας δεν δικαιούται να υποτιμήσει, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε μία καθαρή πρωτιά την περασμένη Κυριακή που τον καθιστά φαβορί. Και κανένας όμως δεν μπορεί να μην πει ότι ένας πρώην πρωθυπουργός με το όνομα «Παπανδρέου», παραμένει ένα «βαρύ χαρτί».

Κάποιοι, μετά την περασμένη Κυριακή, σκέφτηκαν ή και δημοσίως είπαν, ότι θα ήταν καλό ο Γιώργος να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας. Κάτι τέτοιο θα τον διαφύλασσε από τον κίνδυνο μίας ήττας που πολιτικά μπορεί να θεωρηθεί έως και «χαριστική βολή» για τον πρώην πρωθυπουργό. Από την άλλη πλευρά όμως, μία τέτοια «υποχώρηση», δεν είναι ίδιον ενός μπαρουτοκαπνισμένου πολιτικού που κάποτε κυβέρνησε αυτή τη χώρα με ποσοστό 44%.

Οδεύουμε λοιπόν προς μία εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση που είναι σημαντική και εν πολλοίς, θα κριθεί από τους ψηφοφόρους που θα πείσουν οι δύο «μονομάχοι» να πάνε στις κάλπες. Είναι προφανές ότι η στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού αποσκοπεί στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Την περασμένη Κυριακή έλαβε 75.000 ψήφους. Θα καταφέρει να τους κρατήσει ή και να τους αυξήσει; Το ίδιο ακριβώς είναι το στοίχημα και για τον Νίκο Ανδρουλάκη των 99.000 ψήφων. Πολλά θα κριθούν λοιπόν από εκείνους που για δεύτερη συνεχή Κυριακή θα προσέλθουν στην κάλπες, καθώς η αποχή θα είναι μεγαλύτερη. Το μέγεθος της αποχής θα κρίνει και το αποτέλεσμα…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement