Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

300 εκτός κάλπης στην Πάτρα-Χάνουν το δικαίωμα ψήφου στις αυριανές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ.

Published

on

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Τον αποκλεισμό 300 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής από το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ, επειδή όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση των παραστατικών ψήφισαν στον α’ γύρο χωρίς να καταβάλλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο των 3 ευρώ.

Οι 300 «εντοπίστηκαν» στην κάλπη 296-03 στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, στην οποία προσήλθαν κυρίως, μέλη της ΠΑΣΠ και μάλιστα, ήταν από αυτές με τη μαζικότερη συμμετοχή, καθώς κατεγράφησαν 784 ψηφοδέλτια.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ αναφέρεται πως «η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζοντας τα παραστατικά των εκλογών του εκλογικού τμήματος (296-03, 2ο Γυμνάσιο) στην Πάτρα, διαπίστωσε ότι ομάδα 300 ψηφοφόρων δεν κατέβαλε το αντίτιμο των 3 ευρώ που ήταν βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ψηφοφορία. Κατόπιν αυτών καταδίκασε ομόφωνα την παραβίαση των κανόνων της ψηφοφορίας και αποφάσισε την διαγραφή τους από το μητρώο ψηφισάντων που αποτελεί προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου».
Ωστόσο, εύλογα γεννάται το ερώτημα πόσο εύκολο είναι να πιστοποιηθούν τα στοιχεία όσων δεν κατέβαλαν τα 3 ευρώ από τη στιγμή που τους επετράπη να ψηφίσουν!..
Παράλληλα, η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εσωκομματικές εκλογές εξέδωσε και εγκύκλιο με οδηγίες για την αυριανή διαδικασία, υπενθυμίζοντας ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων θα γίνει αποκλειστικά με το ΑΜΚΑ τους και ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνοι όσοι ψήφισαν στις 5 Δεκεμβρίου.
Θυμίζουμε ότι θέμα διαφάνειας έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι υπήρξαν καταγγελίες που έφτασαν στην αρμόδια επιτροπή. «Πρέπει να διασφαλίσουμε μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία» τόνισε. Όπως είπε ο ίδιος, αλλά και όλοι οι συνυποψήφιοί του, δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία για αυτό και ζήτησε να διερευνούν ενόψει του δεύτερου γύρου.
Διευκρίνισε δε ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, αλλά προειδοποιεί για την διεξαγωγή του β’ γύρου.
Aπό την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα ξεκαθάρισε πως «Δεν βλέπω το λόγο, σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας με την τεράστια συμμετοχή, να προσπαθούμε να βάλουμε σκιές. Είναι λάθος, εγώ το προσπερνώ, προχωράμε με διαφάνεια, με καθαρές εκλογές, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί».
ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Θυμίζουμε ότι στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν και αύριο 23 Εκλογικά Τμήματα τα οποία είναι:
-11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου (4 τμήματα)
-2ο Γυμνάσιο Πατρών, Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων (3 τμήματα)
-Ρίο. Δημοτικό Κατάστημα Ρίου (2 τμήματα)
-Νότιο Διαμέρισμα. Εργατικές Κατοικίες, πλατεία Ταραμπούρα (2 τμήματα)
-Αρκτικό Διαμέρισμα. Εργατικές Κατοικίες, Νέος Δρόμος (ένα τμήμα)
-Οβρυά. Δημοτικό Κατάστημα Οβρυάς (ένα τμήμα)
-Ακράτα. ΚΕΠ Ακράτας (ένα τμήμα)
-Αίγιο: Αίθουσα «Αλέκος Μέγαρης» του Πολιτιστικού Κέντρου (παλιό Νοσοκομείο) (3 τμήματα)
-Κάτω Αχαΐα, Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (ένα τμήμα), Σαγέικα, πρώην Δημαρχείο (ένα τμήμα)
-Καλάβρυτα: ΚΕΠ (ένα τμήμα), Κλειτορία ΚΕΠ (ένα τμήμα).
-Χαλανδρίτσα: Δημαρχείο Ερυμάνθου (ένα τμήμα), Σταυροδρόμι πρώην Δημαρχείο (ένα τμήμα).

Ροή ειδήσεων

Advertisement